Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Kokoelma- ja tietopalvelu

SUOMEN RAUTATIEMUSEON KOKOELMA- JA TIETOPALVELU TOIMII RAJOITETUSTI KOKOELMAHALLINTAJÄRJESTELMIEN VAIHDON TAKIA.

Rautatiemuseolla tehdään kokoelmahallintajärjestelmän sekä kirjastojärjestelmän vaihtoon liittyviä töitä. Työt vaikuttavat kokoelmapalveluihin, kuten lahjoitusten vastaanottoon ja tietokantojen käyttöön. Lainaustoiminta, arkisto, kirjasto ja kuvapalvelut sekä tietopalvelu toimivat rajoitetusti ja vastausajat voivat  olla pitkiä. Esine-, kuva- ja kirjastokokoelmia voi selata Finna-palvelussa osoitteessa https://rautatiemuseo.finna.fi/

Rautatiemuseon uuden kokoelmahallintajärjestelmän toimittaa Disec Oy. Järjestelmän vaihtoon liittyvää työtä tehdään parhaillaan. Rautatiemuseon kirjaston tietokanta on siirretty Axiell Oy:n toimittamaan Aurora-järjestelmään ja se on julkaistu Finna-palvelussa.
 

Rautatiemuseon kokoelmiin - valokuviin, karttoihin, esineisiin - voi tutustua verkossa Finna-palvelussa https://rautatiemuseo.finna.fi joka on museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteinen tiedonhakupalvelu.

Jos haluat lahjoittaa museon kokoelmiin aineistoa, tutustu lahjoitukset kokoelmiin -sivuun.

Kirjasto, arkisto, kuva-arkisto ja esinekokoelmat palvelevat normaalisti talvikaudella syyskuusta toukokuuhun, tutkijapäivä on etukäteisvarauksella keskiviikkoisin klo 9.30-15.30.
 

Museon tietopalvelu

Museon tietopalvelusta voit saada vastauksia rautatiehistoriaan sekä museon kokoelmiin ja tallennusvastuuseen liittyviin kysymyksiin. Tietopalvelutiimiin voi ottaa yhteyttä alla esitettyjen vastuujakojen mukaan tai tiimin vetäjän kautta. Myös yleisissä kysymyksissä voi olla yhteydessä tiimin vetäjään Marina Bergströmiin marina.bergstrom( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 862 5240.

Voit jättää kysymyksiä myös sähköpostilla info( at )rautatiemuseo.fi. Jos kysymys on paljon aikaa vievästä toimeksiannosta, museo perii työstä palveluhinnaston mukaisen korvauksen.
 

Kuva-arkiston tietopalvelu

Suomen Rautatiemuseon valokuva-arkistossa on n. 150 000 kuvaa, joista on digitoitu n. 15 %. Valokuva-arkisto palvelee tutkijoita, opinnäytetyön tekijöitä, julkaisujen toimittajia ja muita asiakkaita, jotka haluavat liittää julkaisuunsa valokuvia.

Valokuvat toimitetaan asiakkaalle digitaalisessa muodossa. Kuvatilauksen  toimitusaika on 2–4 viikkoa työmäärästä riippuen. Kuvien käytöstä peritään palveluhinnaston mukaiset digitointi- ja/tai käyttökorvaukset.

Kuva-arkiston tutkijapäivä on keskiviikkoisin klo 9.30-15.30 ja käyttö edellyttää etukäteisvarausta sekä halutun aihepiirin aineiston tilaamista vähintään kahta viikkoa aikaisemmin.

Suomen Rautatiemuseon arkistovalokuvia voi selata Finna-palvelussa https://rautatiemuseo.finna.fi

Kuva-arkistoon liittyvissä tilaus- ja tietopalvelukysymyksissä palvelee amanuenssi Anne Tuomi
anne.tuomi( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 862 5246

 

Kirjaston ja arkiston tietopalvelu

Suomen Rautatiemuseon tietopalvelu on pääasiassa asiakkaiden omaehtoista tutkimusta, arkiston ja kirjaston yhteydessä on tutkijatilat asiakkaiden käyttöön. Piirustusarkisto käsittää Kansallisarkiston ja museon omia kalustopiirustuksia.

Kirjaston ja arkiston tutkijapäivä on keskiviikkoisin klo 9.30-15.30 ja käyttö edellyttää etukäteisvarausta sekä halutun aihepiirin aineiston tilaamista vähintään kahta viikkoa aikaisemmin.  

Arkistoon liittyvissä tilaus- ja tietopalvelukysymyksissä palvelee amanuenssi Anne Tuomi
anne.tuomi( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 862 5246.

Kalustopiirustusarkistoon liittyvissä tilaus- ja tietopalvelukysymyksissä palvelee amanuenssi Iiro Niemi
iiro.niemi( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 862 5247.

Kirjastoon liittyvissä tilaus- ja tietopalvelukysymyksissä palvelee amanuenssi Ilsi Lantunen
ilsi.lantunen( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 653 9187.

 

Esinekokoelman tietopalvelu

Esinekokoelmiin voi tutustua Finna-palvelussa https://rautatiemuseo.finna.fi/

Kokoelmiin kuuluvia esineitä lainataan vain museoille ja museoammatillisesti hoidettuihin näyttelyihin.

Tutkijat voivat tutustua esinekokoelmiin museon henkilökunnan avustuksella etukäteisvarauksella.

 

Vanhoja pahvisia matkalippuja