Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Aikuisryhmät

Suomen Rautatiemuseossa on tarjolla erilaisia opastettuja kierroksia aikuisryhmille. Opastuksella saat museon elämyksellisestä perusnäyttelystä irti enemmän kuin omatoimikierroksella. Valitse näistä mieluisin kierros, varaa ja tule museoon!

Alkuopastus - Tervetuloa Suomen Rautatiemuseoon!

Alkuopastuksen aikana tutustutaan museoalueen pienoismalliin museon aulassa. Opastuksella kerrotaan lyhyesti Rautatiemuseon ja museoalueen historiasta sekä esitellään museon näyttelyt.

Opastuksen kesto: noin 5–10 minuuttia

Opastus museon perusnäyttelyyn

Museon perusnäyttelyyn voi tilata tunnin mittaisen yleisopastuksen, jonka aikana tutustutaan näyttelyn keskeisimpiin teemoihin ja kierretään näyttelyhalleissa. Opastus on aina varattava etukäteen, mieluiten vähintään viikkoa aikaisemmin. Jos ryhmällä on toiveita ja tarpeita kierrokseen liittyen, niistä kannattaa kertoa etukäteen varauksen yhteydessä. Opastuksen sisältöä voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaan. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 25 henkilöä/opas. Perusnäyttelyopastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi.

Halutessaan ryhmä voi varata yleisopastuksen lisäksi myös opastuksen Perinnejuna Valtteriin. Tällöin kierroksesta tulee noin puoli tuntia pidempi (ks. Opastus Perinnejuna Valtteriin).

Kierroksen kesto: noin 1 tunti

Opastus perinnejuna Valtteriin

Perinnejuna Valtteri on Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi kunnostettu junakokonaisuus, jossa on neljä eri vuosikymmeniltä peräisin olevaa puurakenteista vaunua. Perinnejunan sisätiloihin pääsee tutustumaan vain opastetuilla kierroksilla. Opastus Valtteri-junassa kestää noin puoli tuntia ja se on varattava etukäteen. Junaan pääsee tällä hetkellä vain rappuja pitkin, joten kierros ei sovellu liikuntaesteisille. Valtteri-opastuksen voi tilata suomeksi, englanniksi tai venäjäksi.

Kierroksen kesto: noin puoli tuntia

Muistojen matkassa -museokierros

Muistojen matkassa on vuorovaikutteinen museokierros, jolla herätetään muistoja ja eläydytään entisaikojen rautatiematkustamisen tunnelmiin oppaan johdolla. Kierroksella tutustutaan mm. Hangon radan asemarakennukseen ja käydään sisällä Perinnejuna Valtterin vaunuissa. Perinnejunan penkeillä istuessa herätellään omia tunteita ja muistoja, joita voi halutessaan jakaa muiden kanssa.

Perinnejuna Valtteriin pääsee tällä hetkellä vain rappuja pitkin, joten kierros ei sovellu liikuntaesteisille. Toistaiseksi kierroksen voi tilata vain arkipäiväksi. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 20 henkilöä.

Kierroksen kesto: noin 1,5 tuntia

Opastusvaraukset

Opastukset varataan etukäteen Inka Alénilta, inka.alen( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 8625 244 tai Jenni Souramalta,
jenni.sourama( at )
rautatiemuseo.fi, p. 040 581 4001. Varaathan kierroksen ajoissa, vähintään viikkoa ennen opastusta. Suomenkielisten opastusten lisäksi on mahdollista varata opastus myös englanniksi, ruotsiksi tai venäjäksi.

Museon näyttelyhalleissa on kylminä vuodenaikoina viileätä, mikä kannattaa ottaa huomioon käyntiä suunnitellessa.
Opastuksen hinnan lisäksi laskutetaan sisäänpääsymaksut.

Tervetuloa opastuskierrokselle Suomen Rautatiemuseoon!

Opastettujen kierrosten hinnat ryhmille

Perusnäyttely:

Arkisin (virka-aikana): 60 €
Viikonloppuisin: 90 €
Virka-ajan jälkeen: 90 €
Vieraskieliset opastukset: 90 €

Koulu- ja oppilaitosopastukset: 30 €
Opastus Perinnejuna Valtteriin: 30 €
Muistojen matkassa -museokierros 75 €
Alkuopastus: 0 € (pääsymaksun hinnalla)

Huom! Hintaan lisätään sisäänpääsymaksu.