Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Aikuisryhmät

Opastuskierros Rautatiemuseolla

Suomen Rautatiemuseossa on tarjolla erilaisia opastettuja kierroksia aikuisryhmille. Opastuksella saat museon elämyksellisestä perusnäyttelystä irti enemmän kuin omatoimikierroksella ja tutustut syvemmin rautatiehistoriaan. Valitse näistä mieluisin kierros, varaa ja tule museoon!

Alkuopastus - Tervetuloa Suomen Rautatiemuseoon!

Alkuopastuksen aikana tutustutaan museoalueen yksityiskohtaiseen pienoismalliin museon aulassa. Opastuksella kerrotaan lyhyesti Rautatiemuseon ja museoalueen historiasta sekä esitellään museon näyttelyt.

Opastuksen kesto: noin 10–15 minuuttia

Opastus museon perusnäyttelyyn

Perusnäyttelyyn voi varata tunnin mittaisen opastuksen, jonka aikana tutustutaan näyttelyn kiinnostavimpiin kohteisiin ja teemoihin. Perusnäyttelyopastuksella kierretään museon isoissa näyttelyhalleissa. Opastuksen aikana ei käydä museon muissa näyttelyrakennuksissa eli veturitallissa, asemalla ja kasarmilla. 

Opastus on aina varattava etukäteen, mieluiten vähintään viikkoa aikaisemmin. Jos ryhmällä on toiveita ja tarpeita kierrokseen liittyen, kerrothan niistä etukäteen varauksen yhteydessä. Voimme räätälöidä opastuksen sisältöä ryhmän tarpeiden mukaan. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 25 henkilöä/opas.

Halutessaan ryhmä voi varata perusnäyttelyopastuksen lisäksi myös opastuksen Perinnejuna Valtteriin. Tällöin kierroksesta tulee noin puoli tuntia pidempi (ks. Opastus Perinnejuna Valtteriin).

Kierroksen kesto: noin 1 tunti

Opastus Perinnejuna Valtteriin (Ei saatavilla)

Perinnejuna Valtteri on Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi kunnostettu junakokonaisuus, jonka puurakenteiset vaunut edustavat neljää eri vuosikymmentä. Oppaan johdolla päästään aikamatkalle 1940-luvulta 1980-luvulle ja samalla tutustutaan rautatiematkustamisen muutoksiin.

Perinnejunan sisätiloihin pääsee vain opastetuilla kierroksilla ja joinakin tapahtumapäivinä. Opastus Valtteri-junassa kestää noin puoli tuntia ja se on varattava etukäteen. Junaan pääsee vain rappuja pitkin, joten kierros ei sovellu liikuntaesteisille. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 25 henkilöä/opas.

Kierroksen kesto: noin puoli tuntia

Muistojen matkassa -museokierros (Ei saatavilla)

Muistojen matkassa on vuorovaikutteinen museokierros, jolla herätetään muistoja ja eläydytään entisaikojen rautatiematkustamisen tunnelmiin oppaan johdolla. Kierroksella tutustutaan muun muassa Hanko–Hyvinkää -radan asemarakennukseen museon puistossa ja käydään sisällä Perinnejuna Valtterin vaunuissa. Perinnejunan penkeillä istuessa herätellään omia tunteita ja muistoja, joita voi halutessaan jakaa muiden kanssa.

Perinnejuna Valtteriin pääsee vain rappuja pitkin, joten kierros ei sovellu liikuntaesteisille. Kierroksen voi tilata vain arkipäiväksi. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 20 henkilöä.

Kierroksen kesto: noin 1,5 tuntia

Kokoelmakierros

Kokoelmakierroksella pääsee kurkistamaan museon kulisseihin ja museotyöntekijän arkeen. Kierroksella tutustutaan Rautatiemuseon monipuolisiin kokoelmiin ja esinesäilytystiloihin. Kokoelmakierros ei sovellu liikuntaesteisille, sillä kokoelmatilat ovat sokkeloisia ja reitillä on portaita. Ryhmän maksimikoko: 8 henkilöä.

Kierroksen kesto: noin 45 minuuttia

Opastusvaraukset

Jenni Sourama, jenni.sourama( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 581 4001
Sanna Nikander, sanna.nikander ( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 860 0904
Raisa Tavi, raisa.tavi( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 860 4260

Varaathan kierroksen ajoissa, vähintään viikkoa ennen opastusta.

Suomenkielisten opastusten lisäksi on mahdollista tiedustella opastusta myös englanniksi tai venäjäksi. Varaathan muut kuin suomenkieliset opastukset hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa ennen opastusta, jotta pystymme mahdollisuuksien mukaan varaamaan keikkaoppaan.

Museon näyttelyhalleissa on kylminä vuodenaikoina viileätä, mikä kannattaa ottaa huomioon käyntiä suunnitellessa.
Opastuksen hinnan lisäksi laskutetaan sisäänpääsymaksut.

Kierroksen jälkeen ryhmä voi tutustua myös museokauppaan ja kierrellä Rautatiemuseon näyttelyissä omatoimisesti.

Tervetuloa opastuskierrokselle Suomen Rautatiemuseoon!

Opastettujen kierrosten hinnat ryhmille

Perusnäyttely:

Arkisin (museon aukioloaikoina klo 1018): 60 €
Viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella: 90 €
Muut kuin suomenkieliset opastukset: 90 €

Koulu- ja oppilaitosopastukset: 30 €
Opastus Perinnejuna Valtteriin: 30 €
Muistojen matkassa -museokierros 75 €
Kokoelmakierros: 60 €
Alkuopastus: 0 € (pääsymaksun hinnalla)

Huom! Hintaan lisätään sisäänpääsymaksu, joka on aikuisilta ryhmäkävijöiltä 7 € / henkilö. Myös Museokortilla voi maksaa pääsymaksun.

Esteen sattuessa peruthan varatun opastuksen! Peruuttamattomista opastuksista perimme maksun.