Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Erikois- ja verkkonäyttelyt

Ratainfranäyttely


 

Kesän 2012 alussa avautui Liikenneviraston ja Suomen Rautatiemuseon yhteistyössä toteuttama ratarakenteista ja nykyaikaisesta valvontatekniikasta kertova infranäyttely. Ratainfranäyttelyyn voi tutustua ulkona museon kääntöpöydän alueella.

Piha-alueelle on asennettu 30 kg/m kiskopainon ns. B-mallin museovaihde, jonka osat ovat osittain 1800-luvulta. Suomessa ja ympäri maailmaa käytössä olevia eri raideleveyksiä on havainnollistettu eri leveydet sisältävällä raide-elementillä. Erilaiset ratapölkkytyypit, kiskonkiinnitykset ja luonnollisesti kiskot ovat havainnollisesti esillä ulkonäyttelyssä.

Verkkonäyttelyt

Omilla sivuillaan sijaitsevat Suomen Rautatiemuseon verkkonäyttelyt täydentävät museon erikoisnäyttelyjä lisätiedoin ja kuvin.

Olgat, Millyt ja Matildat - Verkkonäyttely naisista rautatieläisammateissa.

Pienten junien maailmasta - Pienoisrautatieaiheinen erikoisnäyttely verkossa.

Ravintolavaunut Suomessa - Ravintolavaunujen ja niissä aterioimisen historiaa. Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Seinätön museo -mobiiliopas

Seinätön museo -mobiiliopas (toimii selaimessa ja myös tietokoneella) tarjoaa tällä hetkellä tietoa museon puistosta: https://tarinasoitin.fi/Rautatiemuseoalue