Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Päiväkodit

 Kaksi nuorta poikaa tutkivat veturin mekaniikkaa

Junailijan aarrearkku ja Rautatiesuunnistus -kierrokset eivät ole toistaiseksi saatavilla koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kysy muita museoon tutustumistapoja museon henkilökunnalta!

Suomen Rautatiemuseon perusnäyttelyssä riittää monenmoista nähtävää ja koettavaa päiväkotiryhmille. Lapset voivat kiivetä sinisen kapearaideveturin kyytiin ja kuvitella, millaista on olla veturinkuljettaja. Leikin lomassa kannattaa kokeilla veturimiesten takkeja ja lakkeja. Muista painaa nappia ja katso mitä tapahtuu Linnanmäen pienoisrautatielle!

Omatoimisen kiertämisen lisäksi päiväkotiryhmille ja esikoululaisille on tarjolla mielikuvitusta herättäviä lastenkierroksia.

Junailijan aarrearkku (ei saatavilla)

Junailijan aarrearkku on 3–6-vuotiaille suunnattu museokierros. Sen tarkoituksena on leikin ja askartelun avulla tutustuttaa lapsia Suomen Rautatiemuseoon ja rautateiden menneeseen maailmaan. Junailijan aarrearkku -kierros koostuu kahdesta osasta. Aluksi tutustutaan museon näyttelyhalliin ja etsitään sieltä kadonneita avaimia. Sen jälkeen mennään veturitallin työpajatilaan kokeilemaan avaimia vanhaan aarrearkkuun. Kun arkku saadaan auki, siellä on materiaaleja rautatieaiheiseen askarteluun.

Museon opas vastaanottaa ryhmän museon aulassa ja toimii kierroksen vetäjänä. Ryhmän koko voi enimmillään olla noin 20 lasta. Aikaa kierrokseen ja askarteluun kannattaa varata noin puolitoista tuntia.

Hinta: 35 €/ryhmä (sis. sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)
Tilauksesta yksityisille ryhmille: 90 €/ryhmä (sis. lasten sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)

 

Rautatiesuunnistus (ei saatavilla)

Rautatiesuunnistus on 5–10-vuotiaille suunnattu toiminnallinen museokierros. Suunnistusseikkailun aikana tutustutaan Suomen Rautatiemuseoon ja etsitään kuvakorttien kanssa museon uumenista erilaisia esineitä.

Museon opas on mukana koko kierroksen ajan. Rautatiesuunnistuksessa ryhmäkoko voi enimmillään olla noin 20 lasta. Aikaa suunnistukseen kannattaa varata noin tunti.

Hinta: 35 €/ryhmä (sis. sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)
Tilauksesta yksityisille ryhmille: 90 €/ryhmä (sis. lasten sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)

 

Tiedoksi ryhmän aikuisille

Ennen museokäyntiä
Ota aina etukäteen yhteyttä museon henkilökuntaan, joka ottaa vastaan opastusten ja lastenkierrosten varaukset. Tässä vaiheessa on hyvä kertoa mahdollisista toiveista ja tarpeista, jotta voimme suunnitella yhdessä onnistuneen kierroksen.

Päiväkotiryhmä voi tutustua museon näyttelyihin myös omatoimisesti opettajan johdolla ilman opastusta. Ryhmän käynnistä kannattaa kuitenkin aina sopia etukäteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Opastuksen tai omatoimisen käynnin voi sopia myös museon aukioloaikojen ulkopuolelle tiistaista perjantaihin, vaikkapa aamupäivään.

Museokäynnin aikana
Opas ottaa ryhmän vastaan museon aulassa ja toivottaa tervetulleeksi. Sitten yhteinen museokierros voi alkaa. On hyvä muistaa, että museossa lapsiryhmä on aina ryhmästä vastaavien aikuisten vastuulla. Parhaimmillaan museokäynti on ihmettelyä ja tutkimista, yhteisten kokemusten jakamista sekä sosiaalisten taitojen harjoittelua.

Eväät voi ottaa mukaan museoon ja ne voi nauttia museon kokoustilassa tai sään salliessa museon kauniissa puistossa. Museon näyttelyhalleissa on kylminä vuodenaikoina viileätä, mikä kannattaa ottaa huomioon jo käyntiä suunniteltaessa.

Kierrosten varaukset ja lisätiedot

Inka Alén, inka.alen( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 8625 244