Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Päiväkodit

 Kaksi nuorta poikaa tutkivat veturin mekaniikkaa

Suomen Rautatiemuseossa on monenlaista kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa lapsiryhmille. Lasten työpajatilassa voi kiivetä sinisen kapearaideveturin kyytiin ja kuvitella, millaista on olla veturinkuljettaja. Leikin lomassa kannattaa kokeilla rautatieläisten takkeja ja lakkeja. Paina nappia ja katso mitä tapahtuu Linnanmäen pienoisrautatielle!

Omatoimisen kiertämisen lisäksi päiväkotiryhmille ja esikoululaisille on tarjolla mielikuvitusta herättäviä lastenkierroksia.

Kuvabingo

Löydätkö museon näyttelystä keisarillisen salonkivaunun, entä Suomen vanhimman säilyneen höyryveturin? Kuvabingossa etsitään museon jännittäviä kohteita kuvavihjeiden avulla. Tämä omatoiminen suunnistuskierros soveltuu kaikenikäisille eikä vaadi luku- ja kirjoitustaitoa. Museon opas ottaa ryhmän vastaan ja kertoo lyhyesti Rautatiemuseosta ja antaa ohjeet sekä kuvabingot ja kynät mukaan kierrokselle. Aikaa kuvabingon kanssa kiertelyyn kannattaa varata noin tunti.

Hinta: 20 €/ryhmä (sis. sisäänpääsymaksut, kuvabingot ja oppaan lyhyen alkuesittelyn)
 

Junailijan aarrearkku

Junailijan aarrearkku on toiminnallinen kierros, joka sisältää myös askartelua. Aluksi tutustutaan museon näyttelyhalliin ja etsitään sieltä kadonneita avaimia. Sen jälkeen mennään museon työpajatilaan kokeilemaan avaimia vanhaan aarrearkkuun. Kun arkku saadaan auki, siellä on materiaaleja rautatieaiheiseen askarteluun. Kierros sopii 4–6-vuotiaille.

Museon opas vastaanottaa ryhmän museon aulassa ja toimii kierroksen vetäjänä. Ryhmän koko voi enimmillään olla noin 20 lasta. Aikaa kierrokseen ja askarteluun kannattaa varata yhteensä noin puolitoista tuntia.

Hinta: 35 €/ryhmä (sis. sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)
Tilauksesta yksityisille ryhmille: 90 €/ryhmä (sis. lasten sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)

 

Rautatiesuunnistus

Rautatiesuunnistus on 5–10-vuotiaille suunnattu toiminnallinen museokierros. Suunnistusseikkailun aikana tutustutaan Suomen Rautatiemuseoon ja etsitään kuvakorttien kanssa museon uumenista erilaisia esineitä.

Museon opas on mukana koko kierroksen ajan. Rautatiesuunnistuksessa ryhmäkoko voi enimmillään olla noin 20 lasta. Aikaa suunnistukseen kannattaa varata noin tunti.

Hinta: 35 €/ryhmä (sis. sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)
Tilauksesta yksityisille ryhmille: 90 €/ryhmä (sis. lasten sisäänpääsymaksut ja oppaan palvelut)

 

Tiedoksi ryhmän aikuisille

Ennen museokäyntiä
Ota aina etukäteen yhteyttä museon henkilökuntaan, joka ottaa vastaan opastusten ja lastenkierrosten varaukset. Tässä vaiheessa on hyvä kertoa mahdollisista toiveista ja tarpeista, jotta voimme suunnitella yhdessä onnistuneen kierroksen.

Päiväkotiryhmä voi tutustua museon näyttelyihin myös omatoimisesti opettajan johdolla ilman opastusta. Ryhmän käynnistä kannattaa kuitenkin aina sopia etukäteen päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Museokäynnin aikana
Opas ottaa ryhmän vastaan museon aulassa ja toivottaa tervetulleeksi. Sitten yhteinen museokierros voi alkaa. On hyvä muistaa, että museossa lapsiryhmä on aina ryhmästä vastaavien aikuisten vastuulla. Parhaimmillaan museokäynti on ihmettelyä ja tutkimista, yhteisten kokemusten jakamista sekä sosiaalisten taitojen harjoittelua.

Eväät voi ottaa mukaan museoon ja ne voi nauttia museon kokoustilassa tai sään salliessa museon kauniissa puistossa. Museon näyttelyhalleissa on kylminä vuodenaikoina viileätä, mikä kannattaa ottaa huomioon jo käyntiä suunniteltaessa.

Kierrosten varaukset ja lisätiedot

Jenni Sourama, jenni.sourama( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 5814 001
Sanna Nikander, sanna.nikander ( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 860 0904

Raisa Tavi, raisa.tavi( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 860 4260