Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Yleisöopastuksia Valtterin nimipäivänä

Päivämäärä: 
29.01.2017

Suomen Rautatiemuseossa juhlitaan Perinnejuna Valtterin nimipäivää sunnuntaina 29.1.2017. Nimipäivän kunniaksi museolla järjestetään kaksi opastuskierrosta, joilla pääsee tutustumaan Perinnejuna Valtterin vaunuihin, jotka on kunnostettu 1940-1970-lukujen tyyliin. Tämän lisäksi opastuksilla tutustaan dieselvetureihin Dv16 ja Dr13, joista jälkimmäisellä liikennöidään Perinnejuna Valtteria.

Opastukset alkavat museon aulasta klo 13 ja 15, ja niille voi osallistua sisäänpääsymaksun hinnalla. Koska Perinnejuna Valtteriin pääsee tällä hetkellä vain rappuja pitkin, kierros ei sovellu liikuntaesteisille.

Valtterin nimipäivänä on myös mahdollisuus tehdä kirjalöytöjä, sillä sunnuntaina on viimeinen päivä, kun museokaupan yhteydessä on myytävissä vanhaa rautatiekirjallisuutta. Katso tarkemmat tiedot rautatiekirjallisuuden myyntipäivistä.

Museo on avoinna Valtterin nimipäivänä klo 12–17. Tapahtuma on osa Suomen Rautatiemuseon virallista Suomi 100-ohjelmaa, jolla pyritään mm. parantamaan Perinnejuna Valtterin saavutettavuutta yleisölle.

Perinnejuna Valtteri on Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostettu junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, III luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörinvaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan.