Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Yleisöopastuksia Valtteri-junan nimipäivänä

Päivämäärä: 
29.01.2016

Suomen Rautatiemuseossa juhlitaan Perinnejuna Valtterin nimipäivää perjantaina 29.1.2016. Sen kunniaksi perinnejunan hienoimpaan vaunuun, Ahlströmin salonkivaunuun, pääsee tutustumaan opastuksella.

Yleisöopastukset salonkivaunuun ja muihin Perinnejuna Valtterin vaunuihin alkavat museon aulasta klo 11.00 ja 13.30. Opastukselle voi osallistua museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Museo on avoinna Valtterin nimipäivänä 29.1. klo 10–15. Perinnejuna Valtteriin pääsee tällä hetkellä vain rappuja pitkin, joten kierros ei valitettavasti sovellu liikuntaesteisille.

Valtteri on Pieksämäen konepajassa ja Suomen Rautatiemuseossa Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostettu junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, III luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan.