Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Yleisöopastuksia ja puuhakierroksia Valtterin nimipäivänä

Päivämäärä: 
29.01.2019

Perinnejuna Valtterin nimipäivää juhlitaan Suomen Rautatiemuseossa tiistaina 29.1.2019. Koko perheen tapahtumapäivän ohjelmassa on yleisöopastuksia ja omatoimisia puuhakierroksia perinnejunaan tutustuen. Nimipäivän kunniaksi Perinnejuna Valtteriin ja sen hienoimpaan vaunuun, Ahlströmin salonkivaunuun, pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla.

Yleisöopastukset salonkivaunuun ja muihin perinnejunan vaunuihin alkavat museon aulasta klo 13.30 ja 16.30. Salonkivaunuun mahtuu vain pieni ryhmä osallistujia kerrallaan.

Lasten omatoimisille Valtteri-puuhakierroksille voi osallistua päivän aikana klo 12–13 ja 15–16. Ohjeet ja materiaalit kierroksille ovat saatavilla museon lipunmyynnistä.

Yleisöopastuksille ja puuhakierroksille pääsee mukaan museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Perinnejunaan on kulku vain rappuja pitkin, joten kierrokset ja opastukset eivät sovellu liikuntaesteisille.

Museo on avoinna Valtterin nimipäivänä 29.1. klo 12–18.

Valtterin nimipäivänä on mahdollisuus tehdä myös kirjalöytöjä, sillä museokaupan yhteydessä on myynnissä vanhaa rautatieaiheista kirjallisuutta. Katso tarkemmin rautatiekirjallisuuden myyntipäivistä.

Valtteri on Pieksämäen konepajassa ja Suomen Rautatiemuseossa Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostettu junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, III luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan.


Walter Ahlströmin salonkivaunu. Kuva: Suomen Rautatiemuseo