Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Tule töihin Suomen Rautatiemuseoon!

Suomen Rautatiemuseo etsii KIINTEISTÖ-/MUSEOMESTARIA

 

Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen alan vastuumuseo, joka toimii Hyvinkäällä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Museo on perustettu vuonna 1898 ja sitä ylläpitää Rautatiemuseon Säätiö. Museo tallentaa, nostaa esiin ja ylläpitää rautatieliikenteen ja siihen liittyvien toimijoiden historiaa. Museo tarjoaa elävää rautatiehistoriaa ja sen työssä merkittävässä osassa on nostalgiajunaliikenne sekä tapahtumatoiminta. Viime vuonna museossa vieraili yli 27 000 kävijää.

 

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen noin kymmenen hengen joukkoomme henkilöä huolehtimaan museokiinteistöstä, sen rakennuksista ja piha-alueesta, sekä toimimaan muutenkin museon avustavissa tehtävissä. Työtehtäviin kuuluu kiinteistönhoidon lisäksi näyttely- ja kokoelmatoimintaan liittyviä tehtäviä sekä muita museotoimintaan liittyviä tehtäviä. Työntekijä rakentaa näyttelyitä yhteistyössä museon muun henkilökunnan kanssa ja vastaa näyttelyrakenteista, näyttelytekniikasta ja olosuhdeseurannasta. Kokoelmatyössä työhön saattaa kuulua esineiden pakkaamista ja kuljetusta. Työhön kuuluu satunnaisesti tarpeen mukaan ilta- ja viikonlopputöitä. Työhön valittavan henkilön henkilökohtainen osaaminen saattaa vaikuttaa työnkuvaan ja työnimikkeeseen.

 

Noudatamme museoiden työehtosopimusta, joka henkilökohtaisen osaamisen lisäksi määrittää työn palkkausta. Tehtävä kuuluu TES:n vaativuusluokkaan I.2. Työsuhteessa on 6kk:n koeaika.

 

Edellytämme hakijalta reipasta otetta työhön, hyviä työelämätaitoja, soveltuvaa koulutusta tai kokemusta kiinteistönhoidon tehtävistä. Eduksi on myös muu toimintaamme hyödyttävä osaaminen, kuten tietotekniikan tai raideliikenteen tuntemus. Hakijalla tulee olla ajokortti.

 

Työn menestyksellinen suorittaminen edellyttää huolellisuutta, oma-aloitteisuutta ja palveluhenkisyyttä sekä itsenäistä työskentelyotetta ja toisaalta hyvää yhteistyökykyä sekä museaalista otetta työssä käsiteltäviin esineisiin.

 

Lisätietoja antaa museonjohtaja Tiina Lehtinen p. 040 8625 243, tiina.lehtinen@rautatiemuseo.fi.

 

Hakemukset ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan viimeistään 7.2.2020 sähköpostitse osoitteeseen tiina.lehtinen@rautatiemuseo.fi.

 

Tutustu museoomme: www.rautatiemuseo.fi.