Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Syyslomapuuhaa Suomen Rautatiemuseossa

Päivämäärä: 
17.10.2017 - 22.10.2017

Syyslomalla Suomen Rautatiemuseossa on monenlaista hauskaa puuhaa koululaisille ja perheille. Ohjelmassa on höyryveturi- ja lättähattuajelua, lautapelejä, junaradan rakentelua ja askartelutyöpaja. Lisäksi voi kokeilla Museobingoa ja Bongaa vaunut ja veturit -vihkoa, joissa molemmissa pääsee omatoimisesti tutustumaan museon näyttelyyn ja tekemään erilaisia tehtäviä.

Vanhan ajan matkustamisen tunnelmaa voi aistia museon raiteella, jossa liikennöi tiistaina 17.10. Leena-höyryveturi III luokan matkustajavaunun kanssa n. klo 11–14. Lauantaina 21.10. kiskoilla kulkee museon Lättähattu n. klo 11–15.
Liput juniin: 2 €/ henkilö, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Syyslomaviikon aikana voi testata radanrakentamistaitojaan ja kokeilla erilaisia junaleikkejä museon uudella Brio-radalla. Lautapelien pelaamisen lisäksi voi tutustua juna-aiheiseen pop up -näyttelyyn. Taiteilijoina ovat toimineet museon pienemmät ja isommat kävijät, jotka ovat jättäneet piirustuksensa museolle. Askartelutyöpajassa veturitallin päädyssä voi värittää ja askarrella pieniä junia, kuten Lättähattuja.

Museokahvila palvelee asiakkaita molempina ajopäivinä tiistaina ja lauantaina vanhalla asemalla museon puistossa. Tarjolla on virvokkeiden lisäksi pientä syötävää.

Syyslomaviikon alkajaisiksi Hyvinkään Seudun Numismaatikot ry. järjestää Vanhan Rahan Päivän lauantaina 14.10. klo 10–17 Suomen Rautatiemuseossa.

Huom! Museo on avoinna syyslomalla pidennetysti: 14.10.–22.10. ti–pe klo 10–15 ja la–su klo 10–17.
Maanantaisin museo on suljettu.