Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Suomen Rautatiemuseo mukana Yhteinen perintö -hankkeessa

Suomen Museoliitto juhlistaa satavuotiasta Suomea Yhteinen perintö -hankekokonaisuudella. Hankkeen tavoitteena on yhdessä Museoliiton jäsenmuseoiden, kotiseutumuseoiden ja paikallismuseoiden kanssa aktivoida suomalaisia juhlavuoden viettoon sekä lisätä tietoa ja ymmärrystä Suomen itsenäisyyden ajasta. Hanke on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Katso Yhteinen perintö -hankkeen esittelyvideo tästä.

Toiminnan perustana on museo100.fi-sivusto, joka kokoaa yhteen Suomen museoiden itsenäisyydenjuhlavuoden tapahtumat ja näyttelyt ja auttaa näin museoita viestimään tapahtumistaan kävijöilleen kokonaisuutena. Lisäksi sivustolle kootaan museokävijöiden kuvaamia videoita teemalla ”100 sekunttia Suomen historiasta”. Suomen Rautatiemuseo osallistuu Yhteinen perintö -hankkeeseen omilla tapahtumilla ja näyttelyillä. 

Yhteinen perintö -hankkeen avaus on loppiaisena 2017. Tällöin useissa museoissa ympäri Suomea vietetään Hetkiä kulttuurin ja kahvin parissa -tapahtumaa. Rautatiemuseolla kahvista ja kulttuurista pääsee nauttimaan osana museon omaa loppiaistapahtumaa 6.1. klo 12-17, jolloin huomion keskipisteenä on nostalginen Lättähattu-moottorivaunu. Lisätietoja Lättähattuloppiaisesta löydät niin museo100.fi-sivustolta kuin museon omilta nettisivuilta ja Facebookista