Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseopäivä 2013

Päivämäärä: 
11.08.2013

Perinnejuna Valtteri tuo matkustavaiset Helsingistä suoraan museoalueelle.

Sunnuntaina 11.8. järjestettävä Rautatiemuseopäivä on reipashenkinen tapahtuma, jossa on elämyksellisiä aktiviteetteja ja rautatienostalgiaa koko perheelle. Päivän aikana on monipuolista ohjelmaa ja nähtävillä on luonnollisesti paljon erilaista rautatiekalustoa. Tapahtuma-alue on avoinna yleisölle klo 10 - 17.

Rautatiemuseopäivän ohjelma

  • Höyryveturi Leena kuljettaa tapahtumavieraita koko päivän ajan kolmannen luokan matkustajavaunussa.
  • Veturitallin työpajatilassa on rautatieaiheista askartelua kaikenikäisille koko tapahtuman ajan.
  • Puistojuna liikennöi koko päivän, liikenteessä on sekä höyry- että dieselvetureita.
  • Tallikaaressa järjestetään resiina-ajelua ja kääntöpöytänäytöksiä.
  • Keskiyön Pleksit viihdyttää elävällä musiikilla museon puistossa klo 11.30, 12.30 ja 13.30. Sadesäällä yhtye esiintyy näyttelyhallissa.
  • Tallikaaressa esitellään veturikalustoa, esiteltävinä ovat muun muassa dieselveturi Dv16 ja Höyryveturi Tk3.
  • Vanhaa rautatieaiheista kirjallisuutta myydään museon asemalla.
  • Valtteri-junan ollessa liikenteessä uudessa näyttelyhallissa voi ihailla Märklin-pienoisrautatietä.

Muutokset päivän ohjelmaan ovat mahdollisia.

Museojunaliikenne

Huomioithan, että museojunissa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen.

Perinnejuna Valtteri lähtee Helsingistä klo 9.52 Hyvinkäälle ja iltapäivällä takaisin Helsinkiin Rautatiemuseolta klo 15.40. Lippuja myydään junassa. Liput ovat tapahtumarannekkeita ja niiden hintaan sisältyy sisäänpääsy Rautatiemuseopäivään sekä menopaluu Helsingistä Hyvinkäälle perinnejuna Valtterilla.

Valtterin kyydissä pääsee käymään myös Riihimäellä. Juna lähtee Riihimäelle klo 13 ja sieltä palataan takaisin museolle klo 13.40. Riihimäeltä junaan nouseville myydään tapahtumarannekkeita junassa sekä tarvittaessa tapahtuma-alueen lipunmyyntipisteissä.

Höyryveturi Ukko-Pekan vetämän museojunan kyydissä pääsee käymään Rajamäellä klo 11.30 ja 14.20. Matka kestää noin tunnin. Junassa myydään erilliset liput eivätkä tapahtumarannekkeet kelpaa tässä junassa. Meno-paluu lipun hinta on aikuiselta 15 € ja lapselta (1-17 v.) 10 €, perhelippu 50 €.  Rajamäen juniin voi nousta kyytiin vain Rautatiemuseolta, Rajamäen asemalla ei ole matkustajien ottoa tai jättöä.

Liput ja hinnat

Suomen Rautatiemuseossa myydään tapahtumapäivänä sekä ennakkoon rannekkeita, jotka avaavat ovet kaikkiin aktiviteetteihin museon alueella. Rannekkeiden hinnat ovat:

Aikuiset 15 €
Lapset (7 - 17v.) 5 €
Perhe 30 €

Valtteri-liput Helsingistä Hyvinkäälle

Aikuiset 45 €
Lapset 20 €
Perhe 90 €

Hinta sisältää meno-paluulipun Helsingistä Hyvinkäälle perinnejuna Valtterilla sekä tapahtumarannekkeen. Lippuja myydään junassa, maksuvälineenä kelpaa vain käteinen. Huom! Paikkoja on rajoitetusti.

Helsingistä ja Riihimäeltä pääsee Hyvinkäälle myös VR:n junilla kahdesti tunnissa. Tarkemmat aikataulut löytyvät esimerkiksi VR:n verkkosivuilta.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä VR Groupin ja Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n kanssa