Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseoon on vapaa pääsy museon 120-vuotissyntymäpäivänä 16.3.2018

Suomen Rautatiemuseo täyttää 120 vuotta perjantaina 16.3.2018. Syntymäpäivää juhlitaan koko päivä iltaan saakka ja museo on avoinna klo 12–19. Merkkipäivän kunniaksi museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Rautatiemuseo juhlii 120-vuotispäiväänsä teemalla ”Kurkista kokoelmiin”. Merkkipäivänä yleisö pääsee kurkistamaan ensimmäistä kertaa museon kulisseihin: päivän ohjelmassa on kokoelmakierroksia, joiden aikana tutustutaan museon erilaisiin kokoelmiin ja kokoelmatiloihin. Kokoelmakierroksia järjestetään sekä museon esinesäilytystiloihin että arkistoon ja kirjastoon.

Lisäksi salonkivaunukierroksilla pääsee tutustumaan Perinnejuna Valtterin hienoimpaan vaunuun, joka on Ahlström-yhtiön pääjohtajan, Walter Ahlströmin, entinen salonkivaunu. Museon kahvila toimii Perinnejuna Valtterin 1950-luvun kahvilavaunussa. Tarjolla on kahvin lisäksi pientä suolaista ja makeaa syötävää.

Museon aulan suuri pienoismalli täydentyy uusilla yksityiskohdilla juhlapäivään mennessä.  Pienoismallin rakentaja Untamo Sallinen on paikalla ja vastailee yleisön kysymyksiin museon aulassa.

Katso koko syntymäpäivän ohjelma ja aikataulut täältä

Tervetuloa juhlistamaan 120-vuotista Rautatiemuseota!

Koululaiset Rautatiemuseossa Helsingissä vuonna 1959