Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseon kesäkauden avajaiset

Päivämäärä: 
04.06.2022

Kesäkauden avajaistapahtumaa vietetään Suomen Rautatiemuseossa lauantaina 4.6.2022. Luvassa on hauskoja kesäkauden aktiviteetteja ja elämyksellistä ohjelmaa kaikenikäisille kävijöille.

Ukko-Pekka -höyryveturi, Hr1 1021, esittäytyy kesäkauden avajaisissa juhlistaen rautateiden 160-vuotisjuhlakesän alkua. Päivän aikana pääsee seuraamaan, kuinka isoa höyryveturia käännetään museon kääntöpöydällä. Kääntöpöytänäytökset pidetään klo 13 ja 14. Ukko-Pekka on nähtävillä museoalueella noin klo 12–15.

Museon suosittu puistojuna aloittaa kesäkauden liikennöinnin sään salliessa klo 10.30 alkaen. Pieni juna ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museon puiston ympäri. Puistojunalippu sisältyy museon pääsymaksuun, muutoin junalippu maksaa 1 euron. Sadesäällä puistojuna ei voi kulkea.

Myös Rautatiemuseon puiston tunnelmallinen Pakarituvan kahvikioski aloittaa tapahtumapäivänä kesäkauden. Museon työpajatilassa veturitallin päädyssä voi kokeilla omatoimisesti pienten junien askartelua.

Suomen Rautatiemuseo on avoinna tapahtumapäivänä 4.6. klo 10–17. Museoon on normaalit sisäänpääsymaksut tapahtuman aikana. Tervetuloa!

Ukko-Pekka -höyryveturi tupruttaa piipustaan savua kulkiessaan radalla.