Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Pienoisjunatreffit 2019

Päivämäärä: 
18.05.2019 - 19.05.2019

Tule Rautatiemuseoon ihastelemaan erilaisia pienoisrautateitä! Pienoisjunatreffit on kaikenikäisille suunnattu viikonlopputapahtuma, joka kokoaa Suomen Rautatiemuseoon taidokkaasti rakennettuja pienoisrautateitä, mallinrakentajien työnäytöksiä sekä alan kauppiaita.

Useiden pienoisrautatieyhdistysten lisäksi yksittäiset harrastajat ovat esittelemässä omia pienoismallejaan ja -ratojaan, joiden esikuvina on suomalaisia ja ulkomaalaisia kohteita. Mukana on myös interaktiivinen pienoisrautatie, jonka luona voi osallistua visailuun.

Ohjatussa työpajassa museon aulassa voi kokeilla oman pienoistalon rakentamista sekä vetureiden ja vaunujen askartelua. Työpaja sopii sekä lapsille että aikuisille ja siihen on vapaaehtoinen materiaalimaksu.

Sään salliessa puistojuna ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museon puiston ympäri. Museon kesäkahvilassa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä virvokkeita. Vanhan ajan markkinatunnelmaa puistoon tuovat karjalaiset markkinat lauantaina klo 10–15.

Lauantaina 18.5.2019 Perinnejuna Valtterilla voi tehdä tapahtumaan elämyksellisen päiväretken Helsingistä. Valtteri lähtee Helsingin päärautatieasemalta klo 9.45 ja saapuu Rautatiemuseon alueelle klo 10.58. Matkan varrelta matkustajia otetaan kyytiin myös Tikkurilassa klo 10.02 ja Järvenpäässä klo 10.23. Paluujuna lähtee Rautatiemuseolta klo 14.11, pysähtyy Järvenpäässä klo 14.40, Tikkurilassa klo 15.00 ja on perillä Helsingissä klo 15.14.

Matkalippuja voi ostaa ennakkoon museon verkkokaupasta perjantaihin 17.5. klo 16 saakka.

Jos tilaa vielä on, lippuja myydään myös Helsingin päärautatieaseman lähtölaiturilla noin puoli tuntia ennen junan lähtöä sekä junassa. Paikkoja Perinnejuna Valtterissa on rajoitetusti. Etukäteen ostettavat matkaliput sisältävät sisäänpääsyn museoon ja Pienoisjunatreffit - tapahtumaan.

Pienoisjunatreffit on avoinna la 18.5. klo 10–17 ja su 19.5. klo 10–16. Museoon on normaalit sisäänpääsymaksut tapahtuman aikana.

Tänä vuonna on myös mahdollista ostaa tapahtuman pääsyliput ennakkoon verkkokaupasta ja välttää jonotus museon lippukassalla. Verkkokaupassa on tarjolla myös kahden päivän tarjouslippuja.

Lisätietoja näytteilleasettajille ja kauppiaille