Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Pienoisjunatreffit 2017

Päivämäärä: 
13.05.2017 - 14.05.2017

Pienoisjunatreffit on kaikenikäisille suunnattu viikonlopputapahtuma, joka kokoaa Suomen Rautatiemuseoon erilaisia pienoisrautateitä, mallinrakentajien työnäytöksiä ja alan kauppiaita. Sään salliessa museon pieni puistojuna ajeluttaa lapsia ja aikuisia puiston ympäri. Museon kesäkahvilasta voi ostaa virvokkeita ja pientä syötävää.

Lauantaina 13.5. Perinnejuna Valtteri ajaa yleisöajon Helsinki – Rautatiemuseo – Helsinki. Valtteri tekee matkalla pysähdykset Tikkurilassa ja Järvenpäässä. Aikataulun ja lippujen hinnat löydät täältä (pdf). Lippujen ennakkomyynti museon verkkokaupasta on päättynyt. Lippuja voi ostaa noin puolituntia ennen junan lähtöä Helsingin rautatieasemalta raiteelta 9 ja junan pysähtyessä Tikkurilassa ja Järvenpäässä. 

Lisäksi lauantaina museolla avautuu Liikenneviraston näyttely "Liikennemaisema 100 vuotta", jonka kolme dioraamaa esittelevät väylien – rautatiet, laivareitit ja tiet – kehitystä sadan vuoden aikana. Näyttely on esillä Rautatiemuseossa 11.6. saakka. Museon puistossa vanhan ajan markkinatunnelmaa luovat karjalaiset markkinat klo 10–15.

Sunnuntaina 14.5. museon puistossa pidetään yleisöopastukset klo 11.00 ja 13.00. Opastuksilla palataan aikaan, jolloin nykyinen museon puisto toimi rautatieläisten asuinalueena. Opastuksilla esitellään samalla myös museon uusi, helatorstaina julkaistava mobiiliopas.

Pienoisjunatreffit on avoinna 13.–14.5.2017 klo 10–17. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tutustu tarkemmin Pienoisjunatreffit 2017 näytteilleasettajiin ja kauppiaisiin (PDF)

Tapahtumakartta (PDF)