Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Pienoisjunatreffit 18.5. - 19.5.2024

Päivämäärä: 
18.05.2024 - 19.05.2024

Pienoisrautatieharrastajat kokoontuvat jälleen viikonlopun ajaksi Rautatiemuseolle esittelemään harrastustaan, pienoismalleja ja ratoja yleisölle. Esillä on pienoisrautateitä useissa eri mittakaavoissa, työnäytöksiä, videoita ja myös Legoista rakennettua suomalaista kalustoa. Tapahtumassa on mukana alan kauppiaita ja osa harrastajista myy myös itselleen ylimääräisiä malleja ja tarvikkeita. 

Lauantaina 18.5.  tapahtumaan pääsee myös Perinnejuna Valtterin kyydissä Helsingistä, Tikkurilasta ja Järvenpäästä. Valtterin kyydissä pääsee suoraan Rautatiemuseolle. Hintaan sisältyy meno-paluuliput Valtteriin sekä pääsymaksu tapahtumaan ja museoon. Liput myydään Trafiikki-museoiden verkkokaupasta. Paikkoja junaan on rajoitetusti, liput ovat myynnissä niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Huomioithan, että lippuja ei myydä junassa.

Topparoikka ry ja Sinisten vaunujen ystävät ry yhteistyössä ajavat omalla museokalustollaan yleisöajoa museon ratapihalla sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10 - 16 (lounastauko noin 12-12.30). Juna koostuu Tka7 ratakuorma-autosta ja puukorisesta Ei lähiliikennevaunusta. Junan kyytiin pääsee museon asemarakennuksen laiturilta. Juna tekee lyhyen edestakaisen matkan, lähdöt noin vartin välein asiakastilanteen mukaan. Liput: Aikuinen 2€ ja lapsi (10 - 17v.) 1€. Maksu käteisellä tai kortilla junan henkilökunnalle.

Lauantaina 18.5. museon puistossa lisäksi Karjalaiset markkinat klo 10 -15. Museon kesäkahvila puistossa on auki lauantaina 18.5. klo 10 - 17 ja sunnuntaina 19.5. klo 10 - 15.30.

Tapahtuma on auki yleisölle lauantaina klo 10 - 18 ja sunnuntaina klo 10 - 16.

Tapahtumassa mukana:

Fremo -FIN

Särkilahti TT-rata

Interaktiivinen pienoisrautatie

Topparoikka ry.

Union Pacific Z-mittakaavassa

Pajuset (H0)

Aleksi Perälä (Lego-junia)

Monroe Industrial District

N Club Finland ry.

Erikoisia junia

Kimmo ja Onni

Reijo Pohjalainen

Wesa-rata

Southall Sidings & MetsäKallio

Kissakosken rautatie H0e

Vaari ja Wäiski N-pienoisrautatie

Lauri Kivijärvi

Kari Rossi

Z-Bendtrack

Hyvinkää 1970

Tmi Mestarimallit

Semaforo/Kouvolan pienoisrautatiemuseo

H0-junamatkat

J. Jokipii

Pikku-Annen Savi

Mauno Huuhtanen

Antti V.

Jussin junat

Suomen Rautatiehistoriallinen Seura