Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

PERUTTU Rautatiemuseon loppiaistapahtuma

Päivämäärä: 
06.01.2022

Joudumme peruuttamaan loppiaistapahtuman ja Museoviraston infotilaisuuden vallitsevan koronatilanteen takia. Museo on kuitenkin avoinna loppiaisena 6.1.2022 klo 12–17 ja noudatamme voimassaolevia koronarajoituksia.

Suomen Rautatiemuseossa vietetään loppiaistapahtumaa torstaina 6.1.2022. Tapahtumapäivän teemana on radanrakentaminen, joka on aiheena myös keväällä avautuvassa Ratajätkät -näyttelyssä. Loppiaistapahtumassa on nähtävillä kuvaesityksiä ja lyhytfilmejä ratojen rakentamiseen ja kunnossapitoon liittyen.

Museon näyttelytiloissa pidetään yleisöopastuksia ensimmäisistä radoista ja niiden vaikutuksista Suomen kehittymiseen. Opastukset alkavat museon aulasta klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Opastuksen kesto on noin puoli tuntia ja siihen on rajoitettu osallistujamäärä (max 15 osallistujaa/opastus).

Marko Laine pitää esitelmän Jokioisten Museorautatien toiminnasta noin klo 12 alkaen museon kokoustilassa. Rautateiden kulttuuriperinnön parissa toimiva Jokioisten Museorautatie on viettänyt 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021.

Museoviraston erikoistutkija Hannu Matikka pitää loppiaistorstaina infotilaisuuden liikenteen kulttuuriperintöavustuksista ja niiden uusista arviointikriteereistä sekä vastaa kuulijoiden kysymyksiin. Tilaisuus alkaa 6.1. klo 13 Rautatiemuseon kokoustilassa.

Katso lisätietoja Museoviraston avustuksista.

Rautatiemuseon näyttelyihin ja yleisöopastuksille on normaalit pääsymaksut. Museo on avoinna loppiaisena 6.1.2022 klo 12–17.

Noudatamme voimassa olevia koronarajoituksia ja muutokset päivän ohjelmaan ovat mahdollisia. Huomioithan, että tarkastamme koronapassin yli 16-vuotiailta. Tervetuloa!

Kuva: Suomen Rautatiemuseo

Radanrakentajia hakkujen kanssa sekä hevonen Pori-Haapamäki -radanrakennustyömaalla.