Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Museo avautuu tiistaina 4.5.2021 - tutustu turvallisen museokäynnin ohjeeseen

Suomen Rautatiemuseo avautuu jälleen yleisölle tiistaina 4.5.2021 normaalien talviaukioloaikojen mukaisesti (ti-pe klo 12–15, la-su klo 12–17). Museovierailua ei tarvitse varata etukäteen. Pääsylippuja myydään paikan päällä museolla sekä verkkokaupassa.

Riihimäki–Pietari -radan vaiheista kertova Tuokioita Pietarin radalta -näyttely on avoinna koko kevään ja kesän 12.9. saakka. Museon puiston näyttelyrakennuksista kasarmi sekä veturitallissa oleva työpajatila pidetään vielä suljettuina asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

Perinteisiä opastuksia ja tapahtumia ei järjestetä tällä hetkellä koronavirustilanteen takia. Sen sijaan tarjolla on virtuaaliopastuksia, joissa opas johdattaa osallistujat museon näyttelyyn ja entisaikojen matkustustunnelmiin. Etäopastuksen aikana käydään sisällä vaunuissa, joihin ei tavallisella museokierroksella pääse tutustumaan.

Rautatiemuseon näyttelyhalleihin on tulossa siivous- ja huoltotöitä 18.5. alkaen. Töiden aikana joitakin osia näyttelyhalleista saattaa olla suljettuina. Tästä tiedotamme vielä tarkemmin museon nettisivuilla.

Tutustu ennen museovierailua turvallisen museokäynnin ohjeeseen.

Lämpimästi tervetuloa Suomen Rautatiemuseoon!

Lapset tutkivat museoalueen pienoismallia Suomen Rautatiemuseossa.