Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Leenan päivä

Päivämäärä: 
22.07.2023

Leenan päivä on tunnelmallinen koko perheen tapahtumapäivä, joka järjestetään museon puistossa Hangon radan asemalla ja sen ympäristössä. Tapahtuman päivänsankarina puhkuu Leena-veturi, joka on liikenteessä museon ratapihalla noin klo 11–15.

Leena on Saksassa vuonna 1910 valmistunut höyryveturi (Vk4 nro 68). Nouse Leenan vetämän kolmannen luokan vaunun kyytiin ja voit aistia entisaikojen höyryjunan kiireetöntä tunnelmaa. Junalipun hinnat: 4 euroa/henkilö, alle 7-vuotiaat ja Leenat ilmaiseksi.

Päivän aikana museon puistossa esiintyy argentiinalainen muusikko Manu Rosales klo 12.15, 13.45 ja 15.00. Manun musiikin juuret ovat latinalaisessa Amerikassa ja mukana on ripaus Afrikkaa.

Pakarituvan kesäkahvila palvelee museon puistossa. Lisäksi nälkäisiä ruokkii Papas Smokery -ruokarekka.

Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Pikku-Annen Savi ja Nea Design, jotka myyvät omia käsityönä tehtyjä tuotteitaan. Hyvinkään Palloseura (HyPS) myy metrilakuja.

Museon puistojunat kuljettavat isoja ja pieniä matkustajia. Lisäksi on mahdollista kokeilla pumppuresiinaa klo 11-15. Molemmat sisältyvät museon pääsymaksuun. Ilman sisäänpääsylippua puistojunalippu maksaa 1€ ja resiinalippu 2€/hlö.

Lasten työpajatilassa omatoimista askartelua.

Kaikki Leenat pääsevät nimipäivän kunniaksi ilmaiseksi tapahtumaan ja museoon, muille on normaalit sisäänpääsymaksut. Museo on avoinna Leenan päivänä 22.7.2023 klo 10–17.

Leenan päivänä voi osallistua Funkkista hyvinkääläisittäin -kävelykierrokselle, jonka aikana tutustutaan Hyvinkään asemanseudun muutokseen erityisesti 1930-luvulla. Kierroksen lähtö on klo 13 museokeskus Taikan edestä (Hämeenkatu 3 D, Hyvinkää). Kierros päättyy Rautatiemuseolle. Maksuttoman kävelykierroksen kesto on noin 45 minuuttia ja mukaan mahtuu max. 20 henkilöä.

Haapamäen Museoveturiyhdistys järjestää samana päivänä museojuna-ajon Helsinki - Hyvinkää välillä. Lisätietoa ajosta löytyy yhdistyksen nettisivuilta: hmvy.fi

Leena-höyryveturi ja kolmannen luokan matkustajavaunu sekä matkustajia Rautatiemuseon asemalaiturilla.

Mies soittaa akustista kitaraa kauniin vesimaiseman äärellä.