Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Kesän avajaistapahtumassa Prinsessa-veturi liikenteessä

Päivämäärä: 
06.06.2015

Rautatiemuseon kesäkauden avajaistapahtumassa juhlitaan museon 100 vuotta täyttävää Prinsessa-höyryveturia (Hv1, nro 555), joka on lämpimänä ja liikenteessä museoraiteella. Juhlakoristeltu veturi saapuu tapahtumapaikalle klo 10.30. Päivänsankari käännetään kääntöpöydällä klo 11 ja silloin on mahdollisuus osallistua itselökilpailuun kuvaamalla itsensä Prinsessan kanssa.

Kääntöpöytä- ja vesitysnäytöksen jälkeen Prinsessa-veturi aloittaa liikennöinnin museoraiteella klo 11.30 alkaen. Museon sisäänpääsytarralla höyryjunan kyytiin pääsee ilmaiseksi, muutoin junalippu maksaa 2 euroa (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi).

Lisäloistoa juhlapäivään tuovat 100-vuotisjuhlakahvit ja Prinsessa-kakku, jotka voi nauttia päivänsankarin vetämässä kahvilavaunussa pientä maksua vastaan. Rohkeimmat juhlavieraat pääsevät tutustumaan myös Prinsessa-veturin ohjaamoon.

Museon puistojuna aloittaa kesäkauden liikennöinnin sään salliessa. Pieni Deeveri-veturi ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museopuiston ympäri n. klo 10.30–16. Junakierros on maksullinen: lapset 1 €, aikuiset 2 €. Myös museon tunnelmallinen kesäkahvila Café Strömberg avaa ovensa ja aloittaa kesäkauden.

Prinsessan juhlavuoden kunniaksi kaikki prinsessaksi tai prinssiksi pukeutuneet pääsevät päivän aikana ilmaiseksi sisään museoon ja tapahtumaan.