Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Kello palasi Parikkalan asemalle

Suomen Rautatiemuseosta Parikkalan asemalle luovutettu historiallinen kello vihittiin käyttöön tänään. Yli satavuotias kello ehti olla vuonna 1917 valmistuneen Parikkalan aseman seinässä aseman sulkemiseen saakka 2006, jolloin se talletettiin Suomen Rautatiemuseoon Hyvinkäälle. Kello palautettiin Parikkalaan kevättalvella 2013. Parikkalan kunnan omistuksessa oleva asema on viime vuosien aikana kunnostettu ja asema-alueen yleiskuntoa kohennettu, joten asemakokonaisuuteen kuuluva kello puolustaa paikkaansa aseman seinässä. Kellon on kunnostanut kevään ja kesän aikana huonekalujen restauroija Jenni Lohman.

"Kello on ehdottomasti osa Parikkalan rautatieasemaa. VR tarjosi kelloa Rautatiemuseolle 2006, koska sen yleiskunto oli todella huono ja säilyvyys oli turvattava. Olen iloinen, että kunta halusi pelastaa aseman julkiseksi tilaksi ja kello pääsee nyt ympäristöön, jossa siitä huolehditaan", kertoo museonjohtaja Tiina Lehtinen.

Rautatie tuli Parikkalaan vuonna 1908, kun rata Elisenvaarasta Savonlinnaan valmistui. Nykyinen, vuonna 1917 valmistunut asemarakennus on järjestyksessään toinen.