Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Junalla Tikkurilaan 160 vuotta - matkusta tapahtumaan 19.3.2022 Perinnejuna Valtterilla!

Säännöllinen junaliikenne alkoi Suomessa 17.3.1862. Ensimmäinen rautatie kulki Helsingistä Hämeenlinnaan. Pääteasemien lisäksi juna pysähtyi Tikkurilassa, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Turengissa. 

Tikkurilassa juhlistetaan 160-vuotiasta rautatietä ja samanikäistä asemarakennusta lauantaina 19. maaliskuuta. Vantaan kaupunginmuseo yhdessä Suomen Rautatiemuseon ja VR-Yhtymä Oy:n kanssa järjestää Tikkurilassa tapahtumapäivän, jonka päätähtenä on Perinnejuna Valtteri.

Tapahtumaan voi matkustaa Perinnejuna Valtterin kyydissä. Matka alkaa Suomen Rautatiemuseolta, jonka lisäksi kyytiin voi nousta Hyvinkään, Jokelan tai Järvenpään rautatieasemilta. Perinnejuna Valtterin lipputuloista 30 % lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta Ukrainan tukemiseen.

Retken liput myydään Trafiikin verkkokaupan kautta eikä lippuja voi ostaa junasta. Liput ovat myynnissä perjantaihin 18.3. saakka. Yleisöajo toteutetaan yhteistyössä VR:n kanssa.

Perinnejuna Valtteri tekee päivän aikana myös menopaluuretken Tikkurilasta Keravalle. Keravan retken liput ovat myynnissä Vantaan kaupunginmuseon Pienessä museopuodissa 16.3. alkaen ja lippuja on myynnissä siellä myös tapahtumapäivänä 19.3.

Perinnejuna Valtteri lähtee Tikkurilasta Keravalle klo 12.07 ja palaa takaisin Tikkurilaan klo 12.48. Huomioithan, että Keravan retken lippuja ei myydä verkkokaupassa.

Katso aikataulut ja osta liput Perinnejuna Valtteriin Trafiikin verkkokaupasta.

Perinnejuna Valtteri on matkalla talvisessa maisemassa.