Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Joulujuna -tapahtuma lauantaina 2.12.2023

Päivämäärä: 
02.12.2023

Viime vuonna suosiota saavuttanut joulujuna on jälleen liikkeellä Rautatiemuseon ratapihalla lauantaina 2. joulukuuta. Samana päivänä on myös Hyvinkään kaupungin joulunavaustapahtuma.

Joulujunan kyytiin pääsee klo 11 - 15. Tänä vuonna junan liikennöinnistä vastaa Sinisten vaunujen ystävät ry. (SVY). Matkustajat pääsevät kokemaan joulun tunnelmaa punavalkoisessa ravintolavaunussa, jota kuljettaa ratakuorma-auto Tka7. Joulujuna-ajelu on maksuton ja sopii kaikenikäisille. Lähdöt noin puolen tunnin välein museon asemarakennuksen laiturilta. Ajelu kestää noin 15 minuuttia.

Museon tontut pitävät asemakahvilaa museon asemarakennuksessa. Tarjolla on glögiä, kahvia ja pieniä herkkuja. Itse Joulupukkikin saattaa joulukiireiltään ehtiä joulujunan kyytiin.

Tarkkasilmäisimmille on tarjolla omatoiminen joulupakettien arvoituskierros. Miksi museon näyttelytiloihin on ilmestynyt joulupaketteja? Ovatko tontut ymmärtäneet väärin Joulupukin ohjeet? Vai mitä Korvatunturin pakettilähetykselle on tapahtunut?  Tule tonttujen avuksi selvittämään pulma. Joulupakettien arvoitusta voi ratkoa museolla koko joulukuun ajan. Kierros soveltuu kaikenikäisille, mutta porukassa pitäisi olla mukana vähintään yksi luku- ja kirjoitustaitoinen. Arvoituksen ratkaisseille on luvassa pieni palkkio. Kierros sisältyy museon sisäänpääsymaksuun.

Jouluisesta museokaupasta voi tehdä uniikkeja löytöjä pukin konttiin. Valikoimista löytyvät lahjat niin isoille kuin pienille junista kiinnostuneille sekä muille nostalgian nälkäisille.

Sinisten vaunujen ystävät esittelee toimintaansa päivän aikana. Tule tutustumaan vapaaehtoistoimintaan! 

Katso lisätietoa Sinisten vaunujen ystävät -yhdistyksestä.

Suomen Rautatiemuseo on auki klo 10 - 18.  Museon näyttelyihin ja joulupakettien arvoituskierrokselle normaalit pääsymaksut, mutta joulujunaan pääsee ilmaiseksi. Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta!