Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Hyvinkään konepajan muisteluilta

Päivämäärä: 
16.05.2018

Suomen Rautatiemuseo järjestää yhdessä Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa muisteluillan Hyvinkään konepajasta. Tilaisuus pidetään 16.5.2018 klo 17.30 Rautatiemuseon kokoustilassa. Muisteluillassa kerätään dokumentointia varten muistoja ja tarinoita Hyvinkään konepajasta.

Marraskuussa 2017 järjestetty muisteluilta sai innostuneen vastaanoton. Olemme saaneet runsaasti muistoja, kuvia ja muuta informaatiota, kiitos aktiivisten toimijoiden. Tällä kerralla muisteluillan aiheena on työ konepajalla. Olemme kiinnostuneita työmuistoista ja -valokuvista aina konepajan varhaisvuosista nykypäivään saakka. Etsinnässä on erityisesti Karjalan konepajaan liittyvä aineisto, jota mahdollisesti on säilynyt entisten viipurilaisten konepajatyöntekijöiden perheissä. Muisteluillassa on esillä jo kokoelmissa olevaa kuva-aineistoa, jonka tunnistamiseen toivomme apua yleisöltä. Tervetuloa!

VR:n konepaja Hyvinkäällä ajetaan alas tämän vuoden aikana ja toimintoja siirretään muille konepajoille. Suomen Rautatiemuseo on tallentanut vuodesta 2017 konepajan arkea nykydokumentointiprojektissaan. Hyvinkään kaupunginmuseon ja Rautatiemuseon yhteishanke kerää haastatteluilla muistitietoa konepajan ja konepajalaisten arjesta. Aineistot tallennetaan museon kokoelmiin myöhempää tutkimusta ja tulevaa näyttelyä varten.