Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Perinnejuna Valtteri

Perinnejuna Valtteri

Perinnejuna Valtteri on VR:n ja Suomen Rautatiemuseon yhteistyössä Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostama junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, III luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan. Suomen Rautatiemuseo vastasi junan kunnostustyötä pohjustaneesta tutkimustyöstä.

Perinnejuna Valtteri kuuluu Suomen Rautatiemuseon kokoelmaan. Valtterin vaunut edustavat eri vuosikymmeninä käytössä ollutta kalustoa. Vanhin vaunu on salonkivaunu 1920-luvulta. Kolme muuta matkustajavaunua on kunnostettu 1940–1970-lukujen tyyliin. Salonkivaunun sisustuksessa on suuri osa edelleen alkuperäistä. Tapahtuma-ajojen aikana veturina keulalla jylisee dieselveturi Dr13 vuosimallia 1965.

Perinnejuna Valtteri on sijoitettuna Suomen Rautatiemuseon näyttelyhalliin ja sen sisälle pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla sekä tapahtuma-ajojen aikana.

Katso virtuaaliopastus Aikamatkalla Perinnejuna Valtterissa.

Ja pyörähdä Valtterin panoraamakuvatuissa vaunuissa!