Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Tekemistä koululaisille hiihtolomaviikolla

Päivämäärä: 
21.02.2017 - 26.02.2017

Hiihtolomaviikolla 21.–26.2.2017 Suomen Rautatiemuseossa on monipuolista tekemistä koululaisille ja lapsiperheille.

Keskiviikkona 22.2. ohjelmassa on Postia asemapoika Fransille -seikkailukierroksia. Lapsille suunnattu kierros vie mukanaan höyryvetureiden ja keisareiden aikaan. Kierroksille tulee ilmoittautua ennakkoon saana.palamaa@rautatiemuseo.fi. Tarkempaa tietoa kierroksista löydät täältä.

Tämän lisäksi koko hiihtolomaviikon museon lipunmyynnissä on tarjolla Bongaa vaunut ja veturit -suunnistusvihkoja ja Museobingo-peli. Suunnistus on omatoiminen ja sen avulla on mahdollista tutustua Rautatiemuseon monenlaisiin vetureihin ja vaunuihin sekä oppia samalla niiden hauskoja nimiä. Museobingossa pääsee puolestaan tekemään itsenäisesti erilaisia tehtäviä ja tavoitteena on huutaa ”Bingo!”, kun oikea rivi on muodostunut. Hiihtolomaviikolla lipunmyynnistä voi lainata myös rautatieaiheisia lautapelejä pelattavaksi ja veturitallin työpajatilassa voi askarrella omaan tahtiin erilaisia vetureita ja junavaunuja.

Hiihtolomaviikon tiistaina 21.2., torstaina 23.2. ja perjantaina 24.2. museon kahvila palvelee Perinnejuna Valtterin 1950-luvun kahvilavaunussa. Tarjolla on pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä virvokkeita. Muina päivinä kahvila palvelee lipunmyynnin yhteydessä.

Museo on avoinna hiihtolomaviikolla 21.–26.2. ti–pe klo 10–15 ja la–su klo 10–17.