Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautiemuseopäivä 2017

Päivämäärä: 
13.08.2017

Rautatiemuseopäivä on jokavuotinen, koko perheen tapahtumapäivä, jossa on reipasta rautatiemenoa ja paljon hauskoja aktiviteetteja. Päivän aikana voi matkustaa vanhan ajan höyryjunassa, ihailla liikkuvia vetureita, seurata kääntöpöytänäytöksiä, kokeilla resiinan kulkua ja lähteä puistojunan kyytiin. Rautatiemuseon monipuolisin tapahtumapäivä sopii kaikenikäisille vauvasta vaariin. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

OHJELMA:

  • Kääntöpöytänäytöksiä klo 10.30 alkaen tunnin välein. Seuraa kuinka raskaat veturit käännetään ympäri pelkällä lihasvoimalla.
  • Puistojuna on liikenteessä sään salliessa klo 10–16.30. Matkusta museon puistoalueen ympäri aidon näköisten pienoisveturien vetämissä vaunuissa. Liput: lapset 1 €, aikuiset 2 €/kierros.
  • Resiina-ajelua. Kokeile kuinka herkästi pumppuresiina liikkuu!
  • Höyryveturi Leena kuljettaa matkustajia vuosisadan vaihteen matkustajavaunulla museon raiteella klo 10.30–11.45 & 13.15–16.30. Ajelulle pääsee tapahtumarannekkeella.
  • Esittelyssä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi huollettu Lättähattu-kiskobussi. Lisäksi Lättähattu on ajossa museon raiteella klo 12–13. Ajelu sisältyy tapahtumarannekkeeseen.
  • Höyryajan pikajunaveturit Ukko-Pekka ja Prinsessa liikenteessä Karjaa–Hyvinkää välillä.
  • Perinnejuna Valtteri liikennöi Helsingistä Tikkurilan ja Järvenpään kautta tapahtumaan.
  • Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n museojuna liikennöi välillä Rautatiemuseo–Riihimäki.
  • Mahdollisuus tutustua kokoelmatietokantojen kautta museon kokoelmiin ja kokoelmapalveluihin klo 11.30-12.30 & 13.30-14.30.
  • Ja paljon muuta..

Tapahtuma on avoinna sunnuntaina 13.8.2017 klo 10–17. Tapahtumarannekkeiden hinnat Rautatiemuseopäivään:
aikuiset 15 €, lapset 5 € (7-17-vuotiaat), alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, perhelippu 30 € (2 aikuista ja perheen alle 18-vuotiaat lapset).
Huom! Alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit ja Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.

Karttaa on jaossa tapahtuman lipunmyynneissä ja infopisteillä.

MUSEOJUNALIIKENNE

Rautatiemuseopäivän museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ja VR:n kanssa.

Höyryjunalla Karjaan suunnalta Rautatiemuseopäivään

Höyryajan pikajunaveturit Ukko-Pekka (Hr1 1021) ja Prinsessa (Hv1 555) liikennöivät Hyvinkää-Karjaa välillä juhlistaen samalla 100-vuotista Suomea. Karjaalta ja Lohjan, Nummelan, Otalammen sekä Rajamäen väliasemilta pääsee Rautatiemuseopäivään kätevästi Ukko-Pekan ja Prinsessan vetämillä kahvilavaunullisella junalla. Yhteydet junaan Karjaalla toimivat VR:n junilta Turun, Helsingin, Hangon, Salon ja Tammisaaren suunnista. Myös aamuyhteys museolta Karjaalle ja illalla Karjaa-Hyvinkää ovat mahdollisia. Katso oheinen aikataulu alla! Tarkista tästä junien tarkat pysähdyspaikat.

Lippuja myydään käteisellä junasta sekä tapahtuma-alueen junalipunmyyntipisteeltä, joka on junien lähtöportin lähellä. Varaathan mukaan tasarahan, jos mahdollista. Matkalipputulot ohjataan Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.

Huom! Tapahtuma-aikana (10–17) museon laituriin saapuvien junien lipun hintaan sisältyy tapahtuman sisäänpääsy.

Perinnejuna Valtterilla Helsingin suunnalta Rautatiemuseopäivään

Perinnejuna Valtteri matkaa tänä vuonna Rautatiemuseopäivään Helsingistä. Juna lähtee aamulla Helsingistä Tikkurilan ja Järvenpään kautta Rautatiemuseolle dieselveturin Dr13 2349 vetämänä. Perinnejuna Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua eri vuosikymmeniltä. 1950-luvun vaunussa on kahvilaosasto, joka palvelee matkustajia matkan aikana.

Perinnejunan salonkivaunuun on mahdollista tutustua junamatkan aikana Helsingistä Rautatiemuseolle ja paluumatkalla takaisin Helsinkiin. Salonkivaunuun pääsee tutustumaan vain rajoitettu määrä matkustajia. 

Meno-paluulippujen ennakkomyynti Valtteri-junaan on päättynyt museon verkkokaupassa. Meno-paluu- sekä yhdensuuntaisia matkalippuja voi ostaa tapahtumapäivänä junasta tai museoalueelta junalipunmyyntipisteeltä. Maksuvälineinä kelpaavat käteinen ja yleisimmät kortit.

Höyryjunalla Riihimäeltä Rautatiemuseopäivään
 
Pikku-Jumbo (Tk3 1136) puukorisine vaunuineen kuljettaa matkustajia päivän aikana välillä Rautatiemuseo-Riihimäki-Rautatiemuseo. Tampereen ja Lahden suunnista tulevat voivat vaihtaa Riihimäellä höyryjunaan, joka kulkee suoraan tapahtuma-alueelle. Höyryjunalla on mahdollista tehdä myös noin tunnin pituinen elämysmatka tapahtumasta Riihimäelle ja takaisin.
 
Lippuja myydään käteisellä junasta sekä tapahtuma-alueen junalipunmyyntipisteeltä, joka on junien lähtöportin lähellä. Varaathan mukaan tasarahan, jos mahdollista. Matkalipputulot ohjataan Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.
 
Huom! Tapahtuma-aikana (10-17) museon laituriin saapuvien junien lipun hintaan sisältyy tapahtuman sisäänpääsy.
 

Rautatiemuseopäivän museojunaliikeenteen aikataulut

Tulostettavan aikataulun löydät täältä

Junalippujen hinnat löydät täältä

Höyrypikajunien pysähdyspaikat löydät täältä

Median yhteydenotot mielellään etukäteen ennen tapahtumaa museonjohtaja Tiina Lehtiselle p. 040 8625243 tai vs. museolehtori Saana Palamaalle p. 040 8625244 tai saana.palamaa@rautatiemuseo.fi.