Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseopäivä 2019

Päivämäärä: 
11.08.2019

Rautatiemuseopäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 11.8.2019. Rautatiemuseon suositussa koko perheen tapahtumassa on iloista rautatietunnelmaa ja monia aktiviteetteja kaikenikäisille.

OHJELMA:

 • Kääntöpöydän alueella esittelyssä höyryvetureita: höyryajan kuningas Ukko-Pekka sekä museon kaunotar Prinsessa.
 • Kääntöpöytänäytöksissä voi seurata, kuinka isot höyryveturit käännetään pelkällä lihasvoimalla. Kääntöpöytänäytökset klo 11.30, 12.30, 14.30 ja 16.00. Luvassa on myös yllätysesiintyjä klo 12.30 ja 14.30.
 • Puistojunan kyydissä voi sään salliessa matkustaa museon puistoalueen ympäri. Liput:1 €/henkilö/kierros. Sadesäällä puistojuna ei voi kulkea.
 • Resiina-ajelua näyttelyhallissa. Kokeile kuinka herkästi pumppuresiina liikkuu! Ajelulle pääsee tapahtumarannekkeella.
 • Lättähattu-kiskobussi on ajossa museon alueella n. klo 10.30–12.50. Ajelulle pääsee tapahtumarannekkeella.
 • Höyryveturi Leena kuljettaa matkustajia vuosisadan vaihteen matkustajavaunulla museon alueella n. klo 13.30–16.30. Ajelulle pääsee tapahtumarannekkeella.
 • Väyläviraston raivaustyönäytöksiä museon puistoraiteella klo 12.00, 13.30 ja 15.00. Seuraa, kuinka kiskoilta suistunut vaunu nostetaan takaisin raiteelle.
 • Höyryveturi Pikku-Jumbon vetämät museojunat liikennöivät reitillä Hyvinkää–Riihimäki. Katso lippujen hinnat taulukosta.
 • Huru-dieselveturin vetämät junat liikennöivät reitillä Hyvinkää–Lohja–Hyvinkää. Katso lippujen hinnat taulukosta.
 • Perinnejuna Valtteri liikennöi Helsingin suunnalta tapahtumaan. Katso lippujen hinnat taulukosta.
 • Ja paljon muuta..

Tapahtuma on avoinna sunnuntaina 11.8.2019 klo 10–17. Tapahtumarannekkeiden hinnat Rautatiemuseopäivään: aikuiset 15,00€, lapset (7-17 -vuotiaat) 5,00€, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, perhelippu 30,00€ (2 aikuista ja perheen alle 18-vuotiaat lapset).
HUOM! Alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit ja Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.

Katso tapahtuman aluekartta täältä

MUSEOJUNALIIKENNE

Rautatiemuseopäivän museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, Haapamäen museoveturiyhdistyksen ja VR:n kanssa. Tapahtuma-aikana (klo 10 - 17) museon laituriin saapuvien junien lipun hintaan sisältyy tapahtuman sisäänpääsy.

Perinnejuna Valtterilla Helsingin suunnalta Rautatiemuseopäivään

Perinnejuna Valtteri suuntaa Rautatiemuseopäivään Helsingistä. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Valtterin kyytiin pääsee myös Tikkurilasta ja Järvenpäästä.

Perinnejuna Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua eri vuosikymmeniltä. Veturina keulalla toimii 1960-luvun dieselveturi Dr13 2349. 1950-luvun vaunussa on kahvilaosasto, joka palvelee matkustajia matkan aikana. Perinnejunan salonkivaunuun on mahdollista tutustua junamatkan aikana Helsingistä Rautatiemuseolle. Salonkivaunuun pääsee tutustumaan vain rajoitettu määrä matkustajia. 

Valtterin kyydissä pääsee kätevästi suoraan Rautatiemuseon laituriin ja tapahtuma-alueelle. Lippujen hinnat sisältävät sekä matkaliput junaan että tapahtumarannekkeen.  Lippujen myynti verkkokaupassa on päättynyt ja paikkoja on vielä jonkun verran jäljellä. Lippuja myydään tapahtumapäivänä Helsingin päärautatieaseman lähtölaiturilla puoli tuntia ennen junan lähtöä sekä junassa. Maksuvälineenä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit. Junan aikataulu löytyy alempana olevasta taulukosta.

Museodieseljunalla Lohjalta Rautatiemuseopäivään

Haapamäen Museoveturiyhdistys ajaa Dr12 Huru-veturin vetämiä junia reitillä Hyvinkää - Lohja - Hyvinkää. Lohjan lisäksi kyytiin voi nousta myös Nummelan, Otalammen sekä Rajamäen väliasemilta. Lippuja myydään vain käteisellä junasta. Varaathan mukaan tasarahan, jos mahdollista. Matkalipputulot ohjataan Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.

Huom! Aamujunaan tulijat: juna lähtee Rautatiemuseon laiturista. Auton voi jättää tavara-aseman eteen (merkitty P-tunnuksin). Lipun junaan ja tapahtumaan voi ostaa käteismaksulla junasta.

Katso junien tarkat pysähtymispaikat täältä

Höyryjunalla Riihimäeltä tapahtumaan

Päivän aikana on mahdollisuus retkeillä Riihimäeltä Rautatiemuseolle tai museolta Riihimäelle höyryjunalla. Haapamäen Museoveturiyhdistyksen höyryveturi Tk3 Pikku - Jumbon vetämät museojunat liikennöivät reitillä Hyvinkää - Riihimäki. Höyryjunavuoroilla, jotka lähtevät Hyvinkäältä Riihimäen suuntaan, pääsee matkustamaan Riihimäen kolmioraiteen kautta.

Lippuja myydään vain käteisellä junasta. Varaathan mukaan tasarahan, jos mahdollista. Matkalipputulot ohjataan Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.

Museojunaliikenteen aikataulut ja hinnat
 

Tulostettavan museojunien aikataulun ja hinnat löydät täältä

Median yhteydenotot mielellään etukäteen ennen tapahtumaa museonjohtaja Tiina Lehtiselle p. 040 8625 243, tiina.lehtinen( at )rautatiemuseo.fi tai museolehtori Inka Alenille p. 040 8625 244, inka.alen( at )rautatiemuseo.fi.

Huomioithan, että museo- ja tapahtuma-alue on savuton paikka. Tupakointipaikka on merkitty tapahtuman aluekarttaan.


Sähköveturi Sr3 Vectron kääntöpöydällä Rautatiemuseopäivänä 12.8.2018.
Kuva: Suomen Rautatiemuseo