Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseopäivä 2016

Päivämäärä: 
07.08.2016

Rautatiemuseopäivä on jokavuotinen, koko perheen tapahtumapäivä, jossa on reipasta rautatiemenoa ja paljon hauskoja aktiviteetteja. Päivän aikana voi matkustaa vanhan ajan höyryjunassa, ihailla liikkuvia vetureita, seurata kääntöpöytänäytöksiä, kokeilla resiinan kulkua ja lähteä puistojunan kyytiin. Rautatiemuseon monipuolisin tapahtumapäivä sopii kaikenikäisille vauvasta vaariin.

Ohjelma:

  • Kääntöpöytänäytöksiä. Seuraa kuinka raskaat höyryveturit käännetään ympäri pelkällä lihasvoimalla.
  • Puistojuna on liikenteessä sään salliessa klo 1016.30. Matkusta museon puistoalueen ympäri aidon näköisten pienoisveturien vetämissä vaunuissa. Liput: lapset 1 €, aikuiset 2 €.
  • Resiina-ajelua. Kokeile kuinka herkästi pumppuresiina liikkuu!
  • Höyryveturi Leena kuljettaa matkustajia vuosisadan vaihteen matkustajavaunulla klo 10.3016.30. Ajelulle pääsee tapahtumarannekkeella.
  • Höyryajan pikajunaveturit Ukko-Pekka ja Prinsessa liikenteessä Karjaa–Hyvinkää välillä.
  • Perinnejuna Valtteri liikennöi Porvoosta Keravan kautta tapahtumaan. Paluumatka Kerava-Porvoo välillä Lättähatulla.
  • Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n museojuna liikennöi välillä Rautatiemuseo-Riihimäki.
  • Askartelua lapsille veturitallissa
  • Mahdollisuus tutustua kokoelmatietokantojen kautta museon kokoelmiin ja kokoelmapalveluihin
  • Ja paljon muuta...

Tapahtuma on avoinna sunnuntaina 7.8.2016 klo 10–17. Tapahtumarannekkeiden hinnat Rautatiemuseopäivään: aikuiset 15 €,
lapset 5 € (7-17-vuotiaat), alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, perhelippu 30 € (2 aikuista ja perheen alle 18-vuotiaat lapset). Huom! Alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit ja Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.

Kartta Rautatiemuseopäivään:

Rautatiemuseopäivä 2016 aluekartta

Höyryjunalla Karjaan suunnalta Rautatiemuseopäivään

Höyryajan pikajunaveturit Ukko-Pekka (Hr1 1021) ja Prinsessa (Hv1 555) liikennöivät Hyvinkää-Karjaa välillä. Karjaalta ja Lohjan, Nummelan, Otalammen sekä Rajamäen väliasemilta pääsee Rautatiemuseopäivään kätevästi Ukko-Pekan vetämällä kahvilavaunullisella junalla. Yhteydet junaan Karjaalla toimivat VR:n junilta Turun, Helsingin ja Hangon suunnista.  Paluu sujuu Prinsessan höyryn voimalla. Myös aamuyhteys museolta Karjaalle ja illalla Karjaa-Hyvinkää ovat mahdollisia. Katso oheinen aikataulu alla!
Tarkista tästä junien tarkat pysähdyspaikat.

Lippuja myydään käteisellä junasta sekä tapahtuma-alueen junalipunmyyntipisteeltä, joka on junien lähtöportin lähellä. Varaathan mukaan tasarahan, jos mahdollista. Matkalipputulot ohjataan Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.

Huom! Tapahtuma-aikana (10-17) museon laituriin saapuvien junien lipun hintaan sisältyy tapahtuman sisäänpääsy.

Perinnejuna Valtterilla Porvoon ja Helsingin suunnalta Rautatiemuseopäivään

Perinnejuna Valtteri vierailee ensimmäistä kertaa Porvoossa. Juna lähtee aamulla Porvoosta Keravan kautta Rautatiemuseolle dieselveturin Dv16 2026 vetämänä. Kyytiin on mahdollista nousta myös Porvoon Museorautatien varrelta Kiialasta, Haksista ja Hinthaarasta sekä Nikkilästä, Keravalta, Järvenpäästä ja Jokelasta. Helsingistä pääsee Perinnejuna Valtterilla tapahtumaan kulkemalla ensin VR:n lähijunalla Keravalle, jossa vaihto Perinnejuna Valtteriin.

Iltapäivällä Perinnejuna Valtteri kulkee veturin Dr13 2349 vetämänä Rautatiemuseolta Keravalle. Keravalta jatkoyhteys edelleen Porvooseen Porvoon Museorautatieyhdistyksen Lättähatulla (Dm7) ja Helsinkiin VR:n lähijunilla. Välipysähdyspaikat ovat samat kuin Perinnejuna Valtterin aamujunassa.

Perinnejuna Valtterin kahvila palvelee matkustajia koko päivän ajan. Perinnejunan salonkivaunuun on mahdollista tutustua ennen junan lähtöä Porvoossa sekä junamatkan aikana Porvoosta Rautatiemuseolle. Salonkivaunuun pääsee tutustumaan vain rajoitettu määrä matkustajia.

Ennakkolipunmyynti Valtteri-junaan on päättynyt museon verkkokaupassa. Lippuja myydään junassa ja maksuvälineinä kelpaavat käteisen lisäksi yleisimmät kortit.

Höyryjunalla Riihimäeltä Rautatiemuseopäivään

Pikku-Jumbo (Tk3 1136) puukorisine vaunuineen kuljettaa matkustajia päivän aikana välillä Rautatiemuseo-Riihimäki-Rautatiemuseo. Tampereen ja Lahden suunnista tulevat voivat vaihtaa Riihimäellä höyryjunaan, joka kulkee suoraan tapahtuma-alueelle. Höyryjunalla on mahdollista tehdä myös noin tunnin pituinen elämysmatka tapahtumasta Riihimäelle ja takaisin.

Lippuja myydään käteisellä junasta sekä tapahtuma-alueen junalipunmyyntipisteeltä, joka on junien lähtöportin lähellä. Varaathan mukaan tasarahan, jos mahdollista. Matkalipputulot ohjataan Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.

Huom! Tapahtuma-aikana (10-17) museon laituriin saapuvien junien lipun hintaan sisältyy tapahtuman sisäänpääsy.

Rautatiemuseopäivän junaliikenteen aikataulut

Tulostettavan aikataulun löydät täältä

Junalippujen hinnat löydät täältä

Höyrypikajunien pysähdyspaikat löydät täältä

Median yhteydenotot mielellään etukäteen ennen tapahtumaa museonjohtaja Tiina Lehtiselle p. 040 8625243 tai museolehtori Inka Alénille p. 040 8625244 tai inka.alen@rautatiemuseo.fi.