Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseon loppiaistapahtuma

Päivämäärä: 
06.01.2023

Tervetuloa Suomen Rautatiemuseoon viettämään loppiaista perjantaina 6.1.2023! Loppiaistapahtuman ohjelmassa paneudutaan suomalaiseen rautatiekalustoon ja radanrakentamiseen. Luvassa on teemaan liittyviä lyhytfilmejä, esitelmiä sekä opastuksia.

Radanrakennuksesta kertovia lyhytelokuvia voi katsella Perinnejuna Valtterin sisällä tunnelmallisessa kolmannen luokan vaunussa klo 12–16.

Päivän aikana museon näyttelypäällikkö Marina Bergström pitää kaksi yleisöopastusta ratojen rakentamisesta ja rataverkon kehittymisestä Suomessa. Yleisöopastukset alkavat klo 12.30 ja 14.00 museon aulasta.

Projektitutkija Sanna Nikander kertoo esitelmässään ”Löytöjä ja mysteereitä – suomalaista rautatiekalustoa etsimässä” museon meneillään olevasta tutkimushankkeesta, jossa inventoidaan vetureita ja vaunuja kansallista kalustokokoelmaa varten. Esitelmä alkaa klo 12.15 museon kokoustilassa. Esitelmää, opastuksia ja näyttelyitä pääsee seuramaan museon sisäänpääsymaksulla.

Museoviraston erikoistutkija Hannu Matikka kertoo klo 13.30 alkavassa infotilaisuudessa vuoden 2023 liikenteen kulttuuriperintöavustuksista. Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään lisää aiheesta! Infotilaisuuteen museon kokoustilassa on vapaa pääsy.

Katso lisätietoja kulttuuriperintöavustuksista.

Suomalaisista rautatienrakentajista kertova Ratajätkät-näyttely on avoinna museon asemarakennuksessa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan kanssa.

Suomen Rautatiemuseo on avoinna loppiaisena 6.1.2023 klo 12–17.

Kuvassa rautatienrakentajia Leppälahden leikkauksessa. Kuva: Suomen Rautatiemuseo.

Radanrakentajia, kaivinkone ja höyryveturi Leppälahden leikkauksessa.