Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Rautatiemuseon kesäkauden avajaiset

Päivämäärä: 
02.06.2018

Suomen Rautatiemuseon kesäkausi alkaa 2.6.2018. Avajaispäivänä museossa on hauskaa tekemistä ja erilaisia toimintapisteitä kaikenikäisille. Museon puistojuna aloittaa kesäkauden liikennöinnin sään salliessa. Pieni juna ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museon puiston ympäri n. klo 10.30–16.30.

Leena-höyryveturi on liikenteessä museon raiteella n. klo 10.30–15. Leena (Vk4 68) on Suomen vanhin toimintakuntoinen leveäraiteinen höyryveturi ja se on valmistettu Saksassa vuonna 1910. Leenan kyydissä III luokan matkustajavaunun puupenkeillä voi aistia entisaikojen matkustamisen tunnelmaa. Liput 2 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Tämän vuoden erikoisohjelmaa tarjoaa museon puistossa The Fandom Railway, jonka kapearaiteisella rautatiellä (raideleveys 600 mm) pääsee matkustamaan päivän aikana. Kääntöpöydän alueella voi ihailla museon kaunotarta, Prinsessa-höyryveturia (Hv1 555).

Kesäkauden avajaisiin osallistuvat myös Päivälehden museo, Postimuseo, Rupriikki ja Suomen pelimuseo sekä Hyvinkään Tahko omilla toimintapisteillään. Tapahtumassa voi kokeilla Suomen pelimuseon suosikeista mm. Speden Speleistä tuttua nopeustestiä sekä osallistua Postimuseon järjestämään postikorttityöpajaan. Päivälehden museon toimintapisteessä voi kokeilla oman tekstin latomista ja sen vedostamista vanhalla vedostekniikalla.

Tunnelmallinen Pakarituvan kesäkahvila museon puistossa avaa ovensa ja aloittaa kesäkauden. Suomen Rautatiemuseo on avoinna kesäkauden avajaispäivänä klo 10–17. Museoon ja tapahtumaan on normaalit pääsymaksut.

  

  Kuvat: Markku Suoniemi, Suomen Rautatiemuseo