Rautateiden tarinoita - EU Year of Rail

Päivämäärä:
11.09.2021

Syyskuussa juhlitaan eurooppalaista rautateiden teemavuotta ja kulttuuriympäristöpäiviä kansainvälisellä teemalla.

Rautatiet luovat yhteyksiä paikkakuntien välille, mutta myös maiden välille. Kun 11.9. tulee kuluneeksi 151 vuotta Pietarin radan avaamisesta liikenteelle ja kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla rajaton ja avoin, järjestää Rautatiemuseo tapahtuman, jossa juhlistetaan rautateiden eurooppalaista teemavuotta ja kansainvälisiä yhteyksiä.

Päivän ohjelmaan on suunniteltu opastuksia Pietarin rata -näyttelyyn ja muuhun näyttelyyn kansainvälisten yhteyksien näkökulmasta, resiina-ajelua, höyryjuna-ajelua ja muuta mukavaa puistojunaa unohtamatta. Ohjelmassa huomioidaan mahdolliset korona-rajoitukset ja muutokset ovat mahdollisia. Ohjelma päivittyy elokuun aikana.

Käy tutustumassa rautateiden eurooppalaisen teemavuoden videoihimme YouTube-kanavallamme.