Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Pienten sankareiden aikamatka -kuvaukset

Päivämäärä: 
08.10.2016 - 09.10.2016

Suomen sota-ajan historia tulee eläväksi, kun Suomen Rautatiemuseossa järjestetään viikonloppuna 8.–9.10.2016 Pienten sankareiden aikamatka -hankkeen kuvaukset. Pienten sankareiden aikamatkassa valokuvaaja Carmen Tomas taidevalokuvaa nykyajan lapsia pikkulottina, evakkolapsina ja sotalapsina. Hanke on osa Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -ohjelmaa, jolla juhlistetaan vuonna 2017 Suomen satavuotista itsenäisyyttä.  

Kuvaus järjestetään lauantaina 8.10. ja sunnuntaina 9.10. klo 12–17. Lauantaina valokuvauksen aiheena ovat Karjalan ja Lapin evakkolapset sekä muonitus-pikkulotat. Sunnuntaina aiheena ovat Ruotsiin turvaan lähetetyt sotalapset ja saattajina toimineet lotat ja pikkulotat. Kuvausaikoja on rajoitettu määrä, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista kuvaukseen. Ennakkoilmoittaminen ja lisätiedot valokuvaaja Carmen Tomas, p. 044 300 4402, carmentomasmartinez@gmail.com. Rooliasut ja rekvisiitan saa lainaksi paikan päällä. 

Kuvien hinta on 10 €/kpl ja kuvia saa 1-5 kappaletta. Maksutapa on käteinen. Suomen Rautatiemuseoon on kuvauspäivinä voimassa normaalit sisäänpääsymaksut.

Parhaat kuvat julkaistaan lisäksi vanhempien luvalla vuonna 2017 ilmestyvässä näyttelyssä ja tarinakuvakirjassa. Kirjan tarinat perustuvat entisten evakkolasten, sotalasten ja pikkulottien haastatteluihin. Yhdessä koottuna tarinat ja kuvat sitovat yhteen niin useita sukupolvia kuin eri kulttuureita ja tarjoavat muualta Suomeen tulleille sekä mahdollisuuden oppia suomalaisuudesta että kertoa omasta kulttuuristaan. Kirjaa tullaan käyttämään juhlavuonna ja tulevaisuudessa mm. vanhainkodeissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, kouluissa ja pakolaisten vastaanottokeskuksissa.

Tutustu Pienten sankareiden aikamatka -hankkeeseen


"Sotalapset odottavat junaa asemalla ja pikkulotta lohduttaa heitä laulutuokiolla."
Kuva: Carmen Tomas