Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Leenan päivä

Päivämäärä: 
22.07.2022

Koe menneiden aikojen tunnelmaa Leenan päivänä 22.7.2022 Rautatiemuseon asemalla ja sen ympäristössä!

Nimipäivän kunniaksi Leena-höyryveturi (Vk4 nro 68) on liikenteessä museon raiteella klo 11–15. Nouse Leenan vetämän kolmannen luokan vaunun kyytiin ja voit aistia entisaikojen höyryjunan kiireetöntä tunnelmaa.

Leena on Suomen vanhin toimintakuntoinen leveäraiteinen höyryveturi, joka on valmistettu Saksassa vuonna 1910. Junalipun hinnat: 4 euroa/henkilö, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Päivän aikana museon puistossa esiintyy palkittu ja Suomen Talentistakin tuttu ammattitaikuri Kristian Backman. Esitykset klo 11.30 ja 12.30. Luvassa saattaa olla myös jännittävää lähitaikuutta. Katsojat eivät vain katso esitystä, vaan ovat osa sitä! Uskallatko mukaan?!

Sään salliessa puistojunaraiteilla voi kokeilla kierrosta erilaisten puistojunien kyydissä. Puistojunat liikkeellä klo 10.30 - 16.00. Sateen sattuessa puistojunat pitävät taukoa.

Kokeile saatko pumppuresiinan liikkeelle? Resiinaa voi testata museon piharaiteella klo 10.30 - 16.00 museon pääsymaksulla.

Tapahtumassa ovat mukana:

Pikku-Annen Savi, joka myy yksilöllistä käsintehtyä keramiikkaa. Tuotevalikoimassa myös Leena -aiheisia tuotteita.

Museokeskus Taikan pop up -museokauppa, jossa myydään Hyvinkään kaupunginmuseon ja taidemuseon tuotteita sekä esitellään museoiden näyttelyitä.

Teesalonki Sylvia myy laadukkaita teelaatuja ja teetarvikkeita. Maistelussa mm. Rautatiemuseon museokaupassa saatavilla olevat Keisarinnan salonkitee sekä Asemapäällikön iltapäivätee.

Porvoon Pieni Limonaaditehdas esittelypisteellä.

Hyvinkään Palloseura (HYPS) metrilakumyyntipisteellä.

Museon kesäkahvila palvelee puistossa koko päivän.

Kaikki Leenat pääsevät nimipäivänä ilmaiseksi tapahtumaan ja museoon. Museo on avoinna Leenan päivänä klo 10–17 ja museoon on normaalit sisäänpääsymaksut.

Leena-veturi ja kolmannen luokan vaunu sekä matkustajia ja konduktööri museon asemalaiturilla.