Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Leenan päivä 22.7.2024

Päivämäärä: 
22.07.2024

Koko perheen iloinen kesätapahtuma päätähtenään höyryveturi Leena Vk4 nro 68 vuodelta 1910. Leena ajeluttaa matkustajia museon ratapihalla lyhyelle edestakaiselle nostalgiamatkalle klo 12 - 15. Kyytiin noustaan museon puistossa olevalta Hanko radan asemalta. Liput: 4€/yli 7-vuotiaat. Leenat ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Päivän aikana museon puistossa esiintyy taikuri, saippuakuplataiteilija Taija Taika klo 11 ja klo 13. Sateen sattuessa esitys siirtyy sisätiloihin.

Päivän aikana on mahdollista kokeilla ohjatusti pumppuresiinaa museon puistoraiteella klo 11 - 16.  Hyvällä säällä puistojuna kuljettaa matkustajia kierrokselle. Sateella puistojuna ei kulje. Puistojuna että pumppuresiina sisältyvät museon pääsymaksuun. Puistojuna ilman pääsymaksua 1€/hlö ja pumppuresiina 2€/hlö.

Nimipäivän kunniaksi kaikki Leenat pääsevät ilmaiseksi museoon ja tapahtumaan. Muuten normaalit pääsymaksut.

Tapahtumassa on mukana kauppiaita ja vanhoja autoja vanhan ajan markkinoiden hengessä. Mukana on ainakin Weird Antiques, joka myy mm. vanhoja leffajulisteita. Myös pienoisrautatietavaraa on tarjolla. Lisäksi paikalla ovat  Pikku-Annen savi, Valkoinen lanka, Hyvinkään Palloseura sekä käsityö- ja korumyyjiä ja kirppistuotteita.

Kirppistavaroiden ja vanhan tavaran myyjät sekä käsityöläiset voivat edelleen ilmoittautua mukaan. Toivotamme tervetulleeksi sekä yksityiset henkilöt että ammattikauppiaat. Yksityisille myyjille myyntipaikka on ilmainen, ammattikauppiailta perimme pienen maksun. Myyntipaikkoja on rajoitetusti, joten varaathan paikkasi etukäteen. 

Myyntipaikat ovat ulkona museon puistossa. Suosittelemme tuomaan mukaan oman teltan, pöydän, tuolit tai vaikka piknikpeiton. Muutama museoautokin mahtuisi mukaan, vaikka takakonttikirppispaikaksi. Muutamalle ensimmäiselle kysyjälle voimme lainata pöydän ja/tai sähköt.  Museon näyttelyt ja tapahtuma ovat avoinna yleisölle klo 10 – 18. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: jenni.sourama@rautatiemuseo.fi tai 040 581 4001

Museokeskus Taika järjestää samana päivänä kaksi opastettua kävelykierrosta "Funkkista hyvinkääläisittäin" klo 13 ja klo 14. Kierrokset alkavat museokeskus Taikan edestä ja päättyvät Rautatiemuseolle. Katso tarkemmat tiedot Taikan tapahtumakalenterista.