Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Lättähattuloppiainen

Päivämäärä: 
06.01.2017

Lättähattuloppiaisen keskiössä on nostalginen Lättähattu-moottorivaunu (Dm7). Tapahtumassa voi kuunnella esitelmiä ja aitojen lättäkuskien tarinoita, katsella vanhoja mainosfilmejä sekä tutustua Hyvää matkaa Lättähattu -pop up -näyttelyyn.

Kaiken kansan Lättähattu -esitelmät pitää Lättähattu-asiantuntija Kimmo Pyrhönen klo 13.15 ja 15.15. Museon kokoelmiin kuuluvaan Lättähattuun järjestetään tutustumiskierroksia lättäkuskien pitäminä klo 12–13, 14–15 ja 16–17. Vanhat mainosfilmit ja pop-up -näyttely ovat esillä sunnuntaihin 8.1. saakka.

Museo toivoo kävijöiden myös tuovan omia muistojaan matkustamisesta Lättähatulla. Toiveena on, että muistot ja tiedot valokuvista, esim. kuvausajankohta, olisivat kirjoitettu ylös jo etukäteen, jolloin niiden tallentaminen museon kokoelmiin on helpompaa. Valokuva voidaan skannata museolla, joten alkuperäistä kuvaa ei halutessaan tarvitse kokoelmiin luovuttaa.

Museokokemuksen lisäksi Rautatiemuseo tarjoaa kävijöille ilmaisen kupillisen kahvia osana Hetki kulttuurin ja kahvin parissa -tapahtumaa, jota vietetään museoissa ympäri maata satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Lättähattuloppiaisena 6.1.2017 museo on avoinna klo 12–17. Tapahtuma on osa Rautatiemuseon Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.

Lättähattu esitellään myös museon sosiaalisen median tileissä koko tammikuun ajan erilaisin päivityksin ja postauksin.


Kuva: Aarne Alameri