Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Kurkista museon kulisseihin Suomen Rautatiemuseolla

Päivämäärä: 
30.09.2023

Museon kulisseissa -juhlapäivää vietetään Suomen museoliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi liiton perustamispäivänä lauantaina 30. syyskuuta.

Museoliiton 100-vuotisjuhlia juhlitaan museoissa kurkkaamalla kulissien taa ja tutustumalla museotyöhön. Rautatiemuseossa lauantaina 30.9. on mahdollista tulla tapaamaan muutamaa museoammattilaista, kuulla mm. ajankohtaisista kokoelma- ja luettelointikuulumisista ja kurkata kokoelmatiloihin.

Päivän aikana kokoelmapäällikkö Sakari Hanhimäki  kertoo kokoelmista, luetteloinnista ja nykydokumentoinnista. Lisäksi on mahdollista päästä kokoelmakierrokselle. Kierroksia järjestetään kaksi ja niille mahtuu kerrallaan vain 8 henkilöä kokoelmatilojen rajoitteiden takia. Kierrokset eivät ole esteettömiä. Kierroksille voi varata paikan puoli tuntia ennen kierroksen alkua museon lipunmyynnistä.

Suomen Rautatiemuseon kalustorestaurointitiimin kunnostama työpajavaunu on avoinna museon puistossa. Vaunu on aikanaan toiminut suurkuormausvaunun apuvaununa raskaiden muuntajien erikoiskuljetuksissa. Rautatiemuseolla vaunu toimii työtilana näyttely-, kiinteistönhoito- ja kokoelmatyössä . Rautatiemuseon kiinteistömestari Juha Hiltunen esittelee vaunua kiinnostuneille klo 10 -15.

Tapahtumapäivän aikataulu:

11:00 -12:00 Museotyönesittelyä

12:00 -12:45 Ensimmäinen kokoelmakierros

13:00 -14:00 Museotyönesittelyä

14:00 -14.45 Toinen kokoelmakierros

Kierroksille voi varata lipun puoli tuntia ennen kierroksen alkua museon lipunmyynnistä. Tapahtuman ohjelma ja kokoelmakierrokset sisältyvät museon sisäänpääsymaksuun.

Hyllyillä posliinitavaraa ynnä muuta Rautatiemuseon kokoelmatilassaRautatiemuseon kokoelmatilan hyllyillä posliini- ja lasitavaraa.