Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Hiihtolomaviikolla 22.–27.2.2022 museossa on mukavaa puuhaa ja pidennetyt aukioloajat

Koululaisten hiihtolomaviikolla 22.–27.2.2022 Suomen Rautatiemuseossa on kiinnostavaa puuhaa kaikenikäisille museokävijöille koronarajoitukset huomioiden. Luvassa on pienoisrautateitä, omatoimisia puuhatehtäviä ja pienten junien askartelua. Museossa on lomaviikon arkipäivinä laajennetut aukioloajat.

Hiihtolomaviikon aikana museolla on esillä kaksi Hyvinkään rautatieaseman aluetta esittävää pienoismallia. Näistä toinen kuvaa asemanseutua 1970-luvun alun asussa ja on näytteillä tiistaina ja keskiviikkona 22.–23.2., jolloin pienoisrautatiellä liikennöidään suomalaisella rautatiekalustolla. Toinen malleista on esillä koko lomaviikon ja se kuvaa Hyvinkään asemanseutua vuosituhannen vaihteen asussa.

Museon aulasta on saatavilla Näyttelybingoa ja Bongaa vaunut ja veturit -vihkoa, joissa molemmissa pääsee omatoimisesti tutustumaan museon perusnäyttelyyn ja etsimään sieltä kiinnostavia kohteita.

Museon työpajatilassa veturitallin päädyssä voi kokeilla pienten junien askartelua ja muuta omatoimista puuhaa.

Toiminnassa otetaan huomioon riittävät turvavälit ja museossa on saatavilla käsidesiä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Suomen Rautatiemuseo on avoinna hiihtolomaviikolla 22.–27.2. ti-pe klo 10–15 ja la-su klo 12–17, ma suljettu. Tervetuloa!

Pienoisrautatiessä on Hyvinkään rautatieasema ja Lättähattu.