Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9
05800 Hyvinkää

Arkistot ja tietopalvelu

Kirjaston ja arkiston tietopalvelu

Suomen Rautatiemuseon tietopalvelu on pääasiassa asiakkaiden omaehtoista tutkimusta, arkiston ja kirjaston yhteydessä on tutkijatilat asiakkaiden käyttöön. Kirjasto ja arkisto ovat käytettävissä vain amanuenssi Leila Herrasen avustuksella syyskuun alusta toukokuun loppuun torstaisin klo 9.30–15.30 ja käyttö edellyttää etukäteisvarausta. Sovithan vierailusta etukäteen amanuenssi
Leila Herrasen (leila.herranen( at )rautatiemuseo.fi, p. 040 862 5245) kanssa.

Voit jättää kysymyksiä myös sähköpostilla info( at )rautatiemuseo.fi. Jos kysymys on paljon aikaa vievästä toimeksiannosta, museo perii työstä palveluhinnaston mukaisen korvauksen.

Kuva-arkiston tietopalvelu

Suomen Rautatiemuseon valokuva-arkistossa on n. 150 000 kuvaa, joista on digitoitu n. 15 %. Valokuva-arkisto palvelee tutkijoita, opinnäytetyön tekijöitä, julkaisujen toimittajia ja muita asiakkaita, jotka haluavat liittää julkaisuunsa valokuvia.

Valokuvat toimitetaan asiakkaalle digitaalisessa muodossa. Kuvatilauksen  toimitusaika on 2–4 viikkoa työmäärästä riippuen. Kuvien käytöstä peritään palveluhinnaston mukaiset digitointi- ja/tai käyttökorvaukset. Kuva-arkiston tutkijapäivä on keskiviikkoisin klo 9.30-15.30 ja käyttö edellyttää etukäteisvarausta sekä halutun aihepiirin aineiston tilaamista vähintään viikkoa aikaisemmin. Kuva-arkisto on suljettu kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Kuva-arkistoon liittyvissä tilaus- ja tietopalvelukysymyksissä palvelee amanuenssi Anne Tuomi (p. 040 862 5246,
anne.tuomi( at )rautatiemuseo.fi).

Suomen Rautatiemuseon arkistovalokuvia voi selata Finna- tiedonhakupalvelussa https://www.finna.fi/